GENIJE ZLOČINA: Umro mozak najveće pljačke u britanskoj istoriji!

 
  • 2

Rejnolds je bio član bande koja je 1963. godine ukrala 2,6 miliona funti iz poštanskog voza koji je išao iz Glazgova u London, što je bila najveća pljačka tog vremena u Velikoj Britaniji

Brus Rejnolds, "mozak" najveće pljačke u Velikoj Britaniji, poznate pod nazivom "Velika pljačka voza", umro je danas u 81. godini posle kratke bolesti, objavio je njegov sin Nik Rejnolds.

Rejnolds je bio član bande koja je 1963. godine ukrala 2,6 miliona funti iz poštanskog voza koji je išao iz Glazgova u London, što je bila najveća pljačka tog vremena u Velikoj Britaniji, navodi AP.

Današnja vrednost tog novca bila bi 40 miliona funti.

Rejnolds se krio pet godina, ali je 1968. uhapšen i osuđen na 25 godina zatvora. Oslobođen je 10 godina kasnije i povremeno se bavio novinarstvom i napisao je dobro ocenjene memoare.

Većina ostalih članova bande takođe je vrlo brzo uhapšena.

Jedan od njih, Roni Bigz, pobegao je iz zatvora 1965. i nekoliko decenija se krio u Brazilu. U Veliku Britaniju se vratio 2001.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    28. februar 2013 | 17:10

    Najveca pljacka??/Ma idi bre ,ovi nasi eksperti nece ni da ustaju iz kreveta za tu cifru....kod nas je "tetkin kauc' veci od engleskog voza...

  • Gunner

    28. februar 2013 | 19:04

    Genije zločina mnogo vam je glup naslov.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA