PIROT: Ekipa Zvonka Veselinovića utajila 26,5 miliona dinara

 
  • 0

Iako su austrijskoj frimi "Alpina" koja je izvođač radova na istočnom kraku Koridora 10 isporučili 205.000 kubnih metara šljunka, firma "Mak 037" nije imala odgovarajuće dozvole Ministarstva rudarstva i prirodnih resursa

Više tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv Piroćanca Ivana Stamenovića, zakonskog zastupnika firme "MAK 037", Gorana Makragića iz Kruševca, vlasnika iste firme, zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i protiv Zvonka Veselinovića iz Kosovske Mitrovice i Milana Radoičića iz Kraveva zbog pomaganja u zloupotrebi službenog položaja.

Firma "Mak 037" isporučivala je šljunak za potrebe izgradnje istočnog kraka Koridora 10 kroz Pirotski okrug. Stamenoviću i Makragiću su novac za ovaj biznis, tačnije za otkup parcela oko Nišave, odakle su eksploatisali šljunak, kao i mašine, obezbedili upravo Veselinović i Radoičić.

Međutim, iako su austrijskoj frimi "Alpina" koja je izvođač radova na ovom kraku Koridora isporučili 205.000 kubnih metara šljunka, ova firma nije imala odgovarajuće dozvole Ministarstva rudarstva i prirodnih resursa, koje su neophodne za eksploataciju šljunka.

Takođe, iako su vlasnicima uredno isplatili parcele, oni su izbegli plaćanja dažbina za prenamenu zemljišta državi i opštini Pirot, na čijoj teritoriji su eksploatisali šljunak, te su time budžeti opštine i države oštećeni za oko 3,8 miliona dinara. Na ovaj način četvorka je sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 26,5 miliona dinara.

(G. P.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA