MANDATARKA: Željka Cvijanović na čelu Vlade RS

 
  • 2

Ime mandatara predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštiće večeras, a najverovatnije je da se radi o dosadašnjoj ministarki za ekonomske odnose i regionalnu saradnju

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske biće dosadašnja ministarka za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Željka Cvijanović.

Ime mandatara predsednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštiće, kako se očekuje, večeras. Narodna skupština RS prihvatila je ostavku vlade Aleksandra Džombića.

- Primio sam pismo kojim je Vlada RS podnela ostavku. Na osnovu tog pisma zakazao sam posebnu sednicu Narodne skupštine, jer Narodna skupština mora da konstatuje ostavku Vlade - rekao je predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

Za ostavku su glasala 63 poslanika, dva su bila protiv i četiri su bila uzdržana. Zanimljivo je da je u raspravi o ostavci Vlade učestvovao samo jedan poslanik vladajućih stranaka u RS.

Vlada RS je prethodno, na posebnoj sednici, a na inicijativu predsednika RS Milorada Dodika, jednoglasno izglasala kolektivnu ostavku.

Dodik je potvrdio da će u novoj Vladi biti promenjeni ministri unutrašnjih poslova, zdravstva, prosvete i "još neki". Takođe je potvrđeno da koalicioni partneri vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Demokratski narodni savez i Socijalistička partija RS neće menjati svoje ministre u novoj entitetskoj vladi.

Ministri iz DNS-a su na čelu resora saobraćaja i veza i uprave i lokalne samouprave, dok su socijalisti na čelu ministarstva rada i boračko invalidske zaštite i ministarstva pravde.

Nova mandatarka Željka Cvijanović rođena je u Tesliću 1967. godine, a Filozofski fakultet je završila u Sarajevu. Postdiplomske studije u oblasti diplomatsko-konzularnog prava završila je na Pravnom fakultetu. Udata je i majka dvoje dece.

(M. S. / Tanjug)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган (Добој)

    27. februar 2013 | 22:18

    Е одлично, нови људи! Сад ће све кренути напред

  • Ralexic

    28. februar 2013 | 07:25

    Treba i kod nas da se firmira nova vlada bez ikajvih izbora.Kako se na lokalu menja vlast bez izbora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA