Državni revizori podneli prijave protiv Mrkonjića, Bajatovića i Kusturice

 
  • 2

Prijave su podnete zbog nepravilnosti u poslovanju, a pred sudom će se pojaviti ukupno 25 odgovornih lica u ministarstvima, upravama, direkcijama i fondovima

Državna revizorska institucija podnela je a,osam krivičnih prijava, 193 prekršajne i 28 prijava za privredni prestup zbog nepravilnosti u poslovanju za 2011. godinu. Prijave su podnete preko 300 odgovornih lica, među kojima su Milutin Mrkonjić, bivši ministar za infrastrukturu, Dušan Bajatović, direktor JP "Srbija gas", i Emir Kusturica, direktor Parka prirode "Mokra Gora".

Prijave za privredni prestup podnete su protiv Radovana Draškovića, direktora "Zelenila Beograd", Aleksandra Stamenkovića, koji se nalazi na čelu "Gradske čistoće" i Mileta Radojevića iz GSP "Beograd".

Kako je saopšteno na sajtu DRI, pred sudom će se pojaviti 25 odgovornih lica u ministarstvima, upravama, direkcijama i fondovima, dok je na lokalu podneto 100 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, 16 za privredni prestup i osam krivičnih prijava u opštinama i gradovima.

Prekršajni postupak biće vođen i protiv ukupno 12 srpskih diplomata, među kojima su i ambasadori. Na spisku su Zoran Lutovac, ambasador Srbije u Crnoj Gori, Sanda Rašković Ivić, ambasador u Italiji, Dušan Bataković, ambasador u Francuskoj, i Jelica Kurjak, bivši ambasador Srbije u Rusiji.

DRI je podnela i čak 58 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 116 odgovornih lica u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i apotekama i domovima zdravlja koji u svom sastavu imaju apoteku. Podnete su prijave i protiv 45 odgovornih lica u javnim preduzećima i privrednim društvima.

Iz Narodne banke pred sud će ići dvoje funkcionera, dok će iz državnih agencija biti procesuirano osam odgovornih osoba.

Kako je rečeno u DRI, zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi zakona o budžetskom sistemu, javnim nabavkama, zakona o radu, državnim službenicima, platama u državnim organima i drugo.

Krivične prijave podnete su zbog preuzimanja obaveza iznad iznosa određenih aproprijacijama koje su im odobrene za određenu namenu u budžetskoj godini.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA