MINISTRE, A DOSADAŠNJE? Knežević najavio zdravo mleko u prodaji naredne nedelje

 
  • 1

U prodaji će biti mleko potpuno ispravno za upotrebu i neće biti sumnje da u njemu ima aflatoksina, rekao je ministar poljoprivrede, koji je nedavno izjavio da je svo mleko koje se nalazi na rafovima ispravno i bezbedno za upotrebu

Ministar poljoprivede Goran Knežević izjavio je da očekuje da će u najkraćem roku, već u narednih nedelju dana, u prodaji biti mleko potpuno ispravno za upotrebu i da neće biti sumnje da u njemu ima aflatoksina.

- Ministarstvo poljoprivrede nastavlja sa vanrednim kontrolama stočne hrane na farmama i u fabrikama, kao i analizama kukuruza iz robnih rezervi - rekao je Knežević prilikom vanredne kontrole u fabrici stočne hrane "Jabuka" u Pančevu.

Rezultati analiza trebalo bi da budu gotovi u ponedeljak, kada će početi nabavka određenih supstanci, čiji je cilj da doprinesu da se iz organizma stočnih grla izbace što pre određeni toksini ako postoje, kazao je ministar koji je nedavno izjavio da je svo mleko koje se nalazi na rafovima ispravno i bezbedno za upotrebu.

Knežević je dodao da će te supstance biti distribuirane poljoprivrednicima, kao i kukuruz iz robnih rezervi, za koji analize pokažu da je zdrav i kvalitetan.

Knežević je ponovio tvrdnje da iza krize na tržištu mleka u Srbiji stoji uvoznički lobi, koji se zalaže da se domaća hrana zameni prozvodima iz inostranstva koji bi imali primese genetski modifikovanih organizama, kao i domaći monopolisti, koji bi da supstituišu stočnu hranu svojom robom i ostvare veći profit.

On je rekao da će oni koji su uznemiravali javnost i doveli do pometnje na tržištu snositi sankcije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vi vidite... Max

    23. februar 2013 | 13:23

    Cek malo, kako kaze da je mleko sada zdravo, a onda kaze da ce zdravo mleko biti u prodaji za nedelju dana? Malo paradoksalno a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA