Tri britanska muslimana kriva za terorističku zaveru!

 
  • 2

Irfan Nasir, Irfan Khalid i Ašik Ali osuđeni su kao centralni akteri u zaveri da kao bombaši samoubice u prometnim oblastima aktiviraju osam bombi, sakrivenih u rančeve, i možda još nekoliko tempiranih naprava

Trojica britanskih muslimana proglašeni su danas krivim za planiranje niza bombaških napada koji su, kako se pretpostavlja, mogli da budu smrtonosniji od napada na londonski sistem javnog prevoza pre osam godina.

Irfan Nasir, Irfan Khalid i Ašik Ali osuđeni su kao centralni akteri u zaveri da kao bombaši samoubice u prometnim oblastima aktiviraju osam bombi, sakrivenih u rančeve, i možda još nekoliko tempiranih naprava.

Sudija im je rekao da bi mogli da budu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora prilikom izricanja presude u aprilu ili maju, javio je BBC.

Sva trojica su tokom suđenja poricali da su učestvovali u terorističkoj zaveri od 2010. do septembra 2011. godine, kada su uhapšeni, a tužilaštvo je istaklo da su dvojica od njih bili na obuci u Pakistanu, dok je jedan pomagao i ostalima da otputuju u ovu zemlju iz istih razloga.

U vezi s ovim slučajem do sada je osuđeno ukupno devet osoba.

Policija je ranije rekla da je to najznačajnija razotkrivena zavera u Britaniji otkako je 2006. sprečeno da se dignu u vazduh transatlantski avioni pomoću bombi u flašama za piće.

U četiri napada koji su izvedeni u Londonu u julu 2005. godine poginulo je 56 osoba.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA