UHAPŠEN NAPADAČ: Izbo dedu jer ga je unuka ostavila

 
  • 6

Igor Džaferović (30) iz okoline Žitorađe, 8. februara, je nožem napao i povredio Hristivoja Marjanovića (74), da bi se osvetio što je Marjanovićeva unuka (15) raskinula vezu s njim

Igor Džaferović (30) iz Držanovca kod Žitorađe, za kojim je policija tragala od 8. februara zbog sumnje da je u selu Čečina nožem izbo Hristivoja Marjanovića (74), uhapšen je u Boru.

Tokom jedanaest dana, koliko je trajala potraga, kuću Marjanovića je danonoćno obezbeđivala policija, jer je Džaferović, zapretio da će ih sve poklati kako bi se osvetio što ga je Hristivojeva petnaestogodišnja unuka ostavila.

Hristivojeva suprug Deska Marjanović kaže da joj je muž nastradao ni kriv ni dužan, jer je samo pokušavao da otera nastrljivog udvarača.

- Taj mladić je progonio našu unuku, iako je mogao otac da joj bude. Tog dana ona se od njega sakrila kod svoje drugarice u selu Čapljinac. Posle podne je njenom ocu pozlilo, pa je sa ženom otišao u nišku bolnicu, a kod kuće je ostala samo njena starija sestra. On je došao do njihove kuće, prvo se raspitivao za mlađu unuku, a onda je počeo da se udvara starijoj - priča žena izbodenog Hristivoja.

Ona dodaje da je napadač, kada ga je devojka zamolila da ode, kazao "da ima nož kod sebe i da će ubiti i nju i njene roditelje, da će im creva izvaditi". Kako je Hristivoju bilo sumnjivo što Igor toliko dugo stoji ispred njihove kuće, otišao je do njega, rekao mu da ode, a unuku pozvao da dođe kod njega dok joj se ne vrate roditelji. Međutim, mladić je odmah izvadio nož i počeo da ga ubada, a zatim pobegao.

- Unuka je dotrčala vrišteći, kazala je da je Hristivoje izboden, odmah smo zvali policiju, a njega su prebacili u bolnicu. Bio je sav izboden  − po glavi, vratu ali najviše po stomaku. Spasilo ga je to što je bio dobro obučen, imao je debeli zimski kaput, pa nož nije mogao dublje da uđe, inače bi sigurno bio mrtav - kaže Deska.

Hristivoje je ipak na niškoj Hirurškoj klinici proveo tri dana. A ono što je tragediju učinilo još gorom je što je u međuvremenu Hristivojev bratanac, otac maltretiranih devojčica, preminuo.

Marjanovići su danima bili u velikom strahu da će se napadač vratiti i ostvariti pretnje da će ih sve poklati.

- Policija nas je čuvala i danju i noću, nismo smeli iz kuće da izađemo. Hvala Bogu da su ga uhvatili, da najzad mirno zaspimo – rekla je preplašena starica.

Kako nam je potvrđeno u policiji, Džaferović je bio u bekstvu, ali je otkriven u Boru.

- Za njim je bila raspisana poternica i na osnovu nje je otkriven i uhapšen u Boru. On će odgovarati za nanošenje lakih telesnih povreda - saopšteno je u policiji.

(D. K.)

Video: Ministar policije Ivica Dačić u poseti Makedoniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    19. februar 2013 | 21:08

    Ma kakve lakse povrede ovaj je spreman da desetogodisnje odmaranje u zabeli

  • ona

    19. februar 2013 | 22:16

    On 30 a ona 15 ...... Strasni!!

  • русија

    20. februar 2013 | 00:55

    деда деда па где ти је двоцевка била ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA