ŠARENA LAŽA: Turizam "cveta" u Severnoj Koreji!

 
  • 0

"Broj stranih posetilaca Severu raste konstantno od 2000. i svedoci smo buma posle 2009, posebno što se tiče broja posetilaca iz Evrope", objavila je severnokorejska agencija KCNA

Inostrani turizam "cveta" u Severnoj Koreji, javili su danas državni mediji, nedelju dana nakon sto je ta izolovana zemlja izazvala osude država širom sveta zbog izvođenja treće nuklearne probe.

Broj stranih posetilaca Severu raste konstantno od 2000. i svedoci smo buma posle 2009, posebno što se tiče broja posetilaca iz Evrope, objavila je severnokorejska agencija KCNA.

"Svetska popularnost za turizmom u Severnoj Koreji cveta", navela je agencija bez objavljivanja pregleda broja turista poslednjih godina.

Spektar sjajnih socijalističkih uspeha koji su postignuti pod vođstvom vladajuće porodice Kim, podigli su status Severne Koreje i izazvali interesovanja za putovanje u našu zemlju, navela je KCNA.

"Većina turista je dala pozitivne ocene o iskustvima putovanja (u Sevrnu Koreju) putem interneta i drugih medija i broj turističkih ruta za obilazak zemje se širi", objavila je agencija, a preneo AFP.

Direktne avionske linije Severne Koreje sa drugim zemljama su ograničene, a Kina je glavno polazište za većinu putnika koji idu u Pjongjang.

Prema sajtu državnog prevoznika, kompanija "Er Korjo", takođe, leti i u Češku, Mađarsku, Maleziju, Švajcarsku, Rusiju i Tajland.

Severna Koreja inače nije jeftina turistička destinacija, jer u zemlji gladnoj strane valute od stranaca se sve naplaćuje u povisokim dolarskim iznosima, od piva pa do smeštaja i taksija.

Pjongjang dobija preko potrebne devize od hiljada Severnokorejaca koji rade na severoistku Kine i određenog broja kineskih turista i savetnika koji posećuju tu zemlju, kao i iz industrijske zone Kaesong na samoj granici sa Južnom Korejom u kojoj u južnokorejskim fabrikama radi oko 50.000 stanovnika Severa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA