TRAGEDIJA: Otac i sin se ugušili od dima iz šporeta na drva!

 
  • 0

Leševe Branislava Nikolića (83) i njegovog sina Vladimira (58), koji su bili teško bolesni, u Knez Selu, u blizini Niša, otkrio je kum Mladen Bošković, kome je bilo sumnjivo što ih nije video nekoliko dana

Branislav Nikolić (83) i njegov pedesetosmogodišnji sin Vladimir pronađeni su mrtvi u svojoj porodičnoj kući u Knez Selu u blizini Niša.

Njihove leševe otkrio je njihov kum Mladen Bošković , kojem je bilo sumnjivo što ih nije video nekoliko dana. Policija je saopštila da su se otac i sin ugušili ugljenmonoksidom iz šporeta na drva koji su koristili za grejanje.

Bošković kaže da su otac i sin živeli sami, te da su obojica bili teško bolesni.

- Od bliže rodbine imali su samo unuka, koji živi u Nišu. Obilazio ih je komšiluk, a i ja sam često svraćao da bih video da li im nešto treba, jer su obojica bili slabo pokretni − Branislav zbog starosti, a Vladimir zbog bolesti - rekao je Bošković.

On dodaje da ih je poslednji put video u sredu.

- Svratio sam do njih i skoro se ugušio od dima koji je izlazio iz šporeta na drva. Kazao sam im: "Ljudi, otvorite vrata, pogušićete se". Ponudio sam im da im očistim šporet i dimnjak, jer sam pretpostavljao da su zapušeni, ali su oni to odbili - objašnjava Bošković.

Prema njegovim rečima, u nedelju ga je pozvala njihova komšinica koja je kazala da im je sumnjivo to što niko ne uzima poštu sa kapije, te da im dimnjak ne dimi.

- Kad sam došao pokucao sam na vrata, ali se niko nije javljao. Odmah sam znao da su mrtvi. Utrčao sam u sobu, Branislava sam zatekao na podu, a Vladimir je bio u poluležećem položaju na kauču. Štake uz pomoć kojih se kretao bile su pored njega, što znači da nisu ni pokušali da izađu iz sobe. Verovatno su se pogušili iste noći kad sam ih poslednji put video - kaže Bošković za naš portal.

On isključuje mogućnost da su Nikolići žrtve zločina.

- Ništa nije bilo dirnuto od stvari. Pronašli smo i 200.000 dinara njihove ušteđevine, sa tim ćemo ih sahraniti. Sigurno je da su se pogušili, policija je obavila uviđaj i nije našla ništa sumnjivo - ističe Bošković.

Otac i sin danas su sahranjeni na groblju u Knez Selu. Na poslednji počinak ih je ispratio i najbliži rođak, Branislvljev unuk Zoran Rašić.

- Branislav mi je bio deda a Vladimir ujak. Nisam ih često viđao nakon majčine smrti. Otac me je obavestio da su stradali, pa sam došao da se pobrinem za njihovu sahranu - rekao je Rašić.

(D. K.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA