Novak i Sveti Sava - rame uz rame!

 
  • 2

Šapčani ubeđeni da je Novak Đoković proglašen za sveca nakon što je osvanuo uz Svetog Savu na naslovnoj strani magazina u izdanju Eparhije šabačke

Teniser Novak Đoković, koji je osvanuo na naslovnoj strani magazina "Anđeo čuvar“ rame uz rame s likom Svetog Save, zbunio je mnoge Šapčane koji su pomislili da je SPC  Noleta proglasila za sveca!

Bilbordi s naslovnom stranom tog magazina, u izdanju Šabačke eparhije, podelili su Šapčane i na Fejsbuku u raspravi: "Treba li prvi "reket" sveta zaista proglasili svetim". Neki od predloga išli su čak dotle da se rođendan "Svetog Noleta" proglasi za neradan dan!

Urednik magazina "Anđeo čuvar" protođakon Ljubomir Ranković za Telegraf.rs kaže da je naslovna strana ilustracija vesti o odlikovanju Novaka Đokovića ordenom Svetog Save.

- SPC je Đokovića odlikovala tim odličjem upravo zato što on treba da bude uzor mladima, kao što je to nekada bio Sveti Sava. Nema javne ličnosti danas koja bi mogla tako višestruko da posluži kao uzor i ohrabrenje omladini i dokaže šta je sve  moguće postići svojim radom – objašnjava Ranković, i dodaje da nikakve inicijative za proglašenje Đokovića svecem nije bilo.

(A. Popović)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA