SLEDI OPTUŽNICA: Saslušana Tatjana Jeronimides u slučaju protiv Miškovića!

 
  • 0

Najbliža saradnica vlasnika "Delta Holdinga" koja vodi njegovu firmu "Heslejd" saslušana je danas na Kipru kao poslednji svedok

Tim Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal na Kipru proverava poslovanja i transakcija firmi u vlasništvu Miroslava i Marka Miškovića i u okviru toga saslušao je Tatjanu Jeronimides koja rukovodi Miškovićevom firmom "Heslejd".

Ona je poslednji svedok u istrazi koji se vodi protiv vlasnika "Delta Holdinga", a nakon njenog saslušanja biće podignuta optužnica, saznaje Telegraf.rs!

Najbliža saradnica Miroslav Miškovića Tatjana Jeronimides saslušana je danas na Kipru, a kako saznaje naš portal od izvora iz istrage ona bi trebalo da svedoči o kreditu od 23 miliona evra koji je to preduzeće odobrilo Milu Đuraškoviću.

- Saslušana je najbliža saradnica Miroslava Miškovića koja vodi njegove poslove na Kipru, a nakon tog saslušanja biće i podignuta optužnica protiv vlasnika "Delta Holdinga" - tvrdi naš sagovornik.

MIŠKOVIĆEVA KOMPANIJA NA KIPRU POVEZANA JE SA ŠARIĆEVIM NOVCEM!

Miškovićeva of-šor kompanija na Kipru Hemslejd, kojom rukovodi Jeronimides, povezana je sa novcem poteklim od Šarića, i to kao izvorom kredita za gradnju ekskluzivnog naselja.

U izveštaju koji je navodno Uprava kriminalističke policije uputila Tužilaštvu za organizovani kriminal tvrdi se da je potrebno proveriti "plasman sumnjivog novca od 100 miliona evra koje je organizovana kriminalna grupa u ime Darka Šarića uložila u izgradnju naselja Belvil u Novom Beogradu“.

Prva tranša, vredna 81.566.000 evra, odobrena je u periodu 2007-2008. godine, a druga vredna 17.924.000 evra u periodu 2008-2009. godine.

U izveštaju se podvlači i da je Darko Šarić za plasman novca koristio ofšor kompanije iz SAD i firme sa Kipra, kao i da su utvrđeni njegovi boravci u SAD, Holandiji i Austriji.

VUČIĆ: USKORO OPTUŽNICA PROTIV MIŠKOVIĆA!

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će postupak protiv vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića početi kada budu saslušani svi svedoci.

- A neki od tih svedoka se nalaze i na Kipru. Mislim da se uz međunarodnu pravnu pomoć to sada i završava - rekao je Vučić.

(D. Z.)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA