SATI PRED OLUJU: Sneg u SAD, očekuje se haos u Bostonu (FOTO)

 
  • 13

Uoči "istorijske oluje" zatvorene su škole, rafovi u prodavnicama ispražnjeni, a oko 4.500 letova je otkazano

Na severoistoku SAD počeo je da pada sneg, a stanovništvo i lokalne vlasti spremno dočekuju "istorijsku oluju" Nemo, koja će pogoditi taj deo kontinenta. Najjači udar očekuje se u noći između petka i subote po američkom vremenu, a prema prognozama, a najviše će stradati Boston.

Mećava će pogoditi Njujork, Nju Džerzi, Roud Ajlend, Konektikat, Masačusets i delove država Nove Engleske. Uoči "istorijske oluje" zatvorene su škole, rafovi u prodavnicama ispražnjeni, a oko 4.500 letova je otkazano.

Procenjuje se da bi najteže mogao da bude pogođen Boston, gde bi moglo da padne više od pola metra snega, dok bi u nekim priobalnim predelima udari vetra mogli da dostignu 150 kilometara na čas.

U Njujorku i Bostonu su zatvorene škole i javne ustanove, dok je u Masačusetsu uvedena i zabrana vožnje automobila.

Konektikat, Roud Ajlend i Masačusets su već proglasili vanredno stanje, dok je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg rekao da, iako ne očekuje nevolje kao sa super-olujom Sendi, istovremeno pozvao građane da ostanu kod svojih kuća.

- Mislim da preteruju. Prvo su rekli deset centimetara, a sada i do pola metra. Kako god bude, naše službe su spremne - rekao je Blumberg i na taj način posredno nagovestio da mediji u SAD nepotrebno podižu paniku nazivajući "Nema" novom "istorijskom olujom".

Zvaničnici su preporučili poslodavcima da u narednim danima oslobode radnike obaveza, a građani su upozoreni da ne idu van kuća bez preke potrebe, jer se očekuju potpune blokade saobraćaja.

- U radnjama je kao u zoološkom vrtu, na rafovima nema više ničega. Mislim da su pokupovali svaku bočicu vode koja je bila u skladištima - rekla je Elizabet Frejzer iz Redinga.

(M. S. / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    9. februar 2013 | 08:12

    Ko bi reko cuda da se dese... Da ce sneg boston da odnese.. Ha ha ha..

  • Jarac

    9. februar 2013 | 02:53

    Ljubim li te Bože...

  • Srbin

    9. februar 2013 | 09:20

    Mislim da nasi mediji nedovoljno dramaticno izvestavaju o ovom nezapamcenom haosu koji je zadesio ovu postenu i napacenu naciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA