EPILOG MARATONSKE SEDNICE: Rade Bilder novi predsednik Ćuprije

 
  • 2

Opozicija koju predvode DS i SNS na sve načine je pokušavala da spreči izbor prvog čoveka Ćuprije, pa je sednica opštinskog parlamenta trajala čak šest časova

Uprkos protivljenju opozicije i brojnim pokušajima opstrukcije, odbornici SO Ćuprija izglasali su da na mesto novog predsednika opštine bude postavljen Radosav Đorđević zvani Rade Bilder (GG "Ravanica"). Maratonska šestosatna sednica bila je ružna politička slika.

Dva i po sata bilo je potrebno da sednica počne, jer je opozicija prvu zamerku imala na to što je predsednica skupštine Dragana Jovanović zakazala sednicu u maloj sali. Opštinski radnici navodno nisu dozvolili i simpatizerima opozicije prisustvo sednici.

- Opozicija se ovako ponaša za kamere, ali nasamo su potpuno drugačiji. Bez prisustva javnosti mi sasvim normalno razgovaramo. Vrlo sam zainteresovan da normalno sarađujemo i pokušamo da stignemo razvijenije opštine − naše komšije Jagodinu i Paraćin. Moj prvi zadatak biće razgovori sa potencijalnim investitorima, a u vezi sa privrednim dobrom "Dobričevom". Siguran sam da ćemo imati drastično poboljšanje u Ćupriji - izjavio je, između ostalog, Radosav Đorđević.

Mnogi građani sednicu su pratili sa spoljne strane zgrade kroz odškrinute prozore. Opozicija je imala brojne žalbe na kršenje poslovnika od strane predsednice skupštine Dragane Jovanović (GG Ravanica), koja je prvo podnela ostavku, a zatim je povukla "iz ličnih razloga".

Opozicija DS, GG "Morava grad" i SNS imali su velike zamerke na to što je glasanje bilo improvizovano i nije zadovoljavalo standarde "tajnog glasanja". Pošto je predsednica ipak sprovela glasanje, i to bez paravana koje je opozicija tražila, izabran je novi predsednik opštine Radosav Đorđević.

Vlast u Ćupriji čini koalicija grupe  građana "Ravanica", SPS, Jedinstvena Srbija, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Demokratska stranka Srbije. U opoziciji su Srpska napredna stranka, Demokratska stranka i grupa građana "Morava grad".

(P. S. / Foto: Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    8. februar 2013 | 08:59

    Predsednik opstine protiv koga se vodi krivicni postupak, znaju svi u gradu kakav je lopov taj Rade Bilder ali to je Srbija, nazalost. Bruka! Dokle vise i kad li ce vec jednom za se zasite takvi ljudi a ovi ostali se ponasaju kao p....!

  • Ralexic

    8. februar 2013 | 06:29

    NEMA FRKE SPS U VLASTI A SNS OPOZICIJA.ZA MESEC DVA ODE I SNS U VLAST KAO U MNOGIM GRADOVIMA SRBIJE.MATEMATIKA JE CUDO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA