Srbin osumnjičen za ranjavanje srpske dece u Kosovskoj Mitrovici!

 
  • 8

Srđanu Stojanoviću određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da je bacio eksplozivne naprave na terasu kuće porodice Vučetić, s kojom nije u dobrim odnosima. Deca nisu životno ugrožena

Srbinu Srđanu Stojanoviću (40) određen je policijski pritvor od 48 sati zbog sumnje da je bacio dve eksplozivne naprave na terasu kuće porodice Vučetić, kada je povređeno dvoje dece, potvrdio je za Telegraf regionalni portparol KPS-a Besim Hoti.

- Odmah posle incidenta koji se dogodio prilikom rutinske kontrole objekta na koji su bačene eksplozivne naprave, u prizemlju kuće gde živi druga porodica, pronađena je ručna bomba M75 jugoslovenske proizvodnje, dve kašikare i diktafon – rekao je Hoti i dodao da su ručne bombe tipa M75 bačene na terasu porodice Vučetić.

On je dodao da se Stojanović nalazi u Regionalnom direktoratu KPS-a u južnom delu Kosovske Mitrovice i da mu je određen policijski pritvor u trajanju od 48 časova, kako bi se ispitale sve okolnosti. Prema njegovim rečima, porodica Stojanovića  i Vučetići nisu bile u dobrim odnosima.

DECA NISU ŽIVOTNO UGROŽENA

Brat i sestra povređeni u bombaškom napadu u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici jutros su stabilno, ali će, na zahtev rodbine, biti transportovani za Beograd. Do Raške će ići sanitetom, a odatle helikopterom do srpske prestonice, potvrdila je koordinator Kancelarije za KiM Zlata Radovanović.

- Nakon sprovedenih dijagnostičkih i terapijskih procedura tokom noći i jutra, ustanovljeno je da su deca stabilnog zdravstvenog stanja i van životne opasnosti - kaže dežurni hirurg u kosovskomitrovačkoj bolnici Miroslav Dančetović i dodaje da "deca za sada neće biti podvrgnuta hirurškim intervencijama".

HAPŠENJE SRBINA MONTIRAN PROCES

Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedejković smatra da poslednji napadi na Srbe sa severa Kosova predstavljaju zločin i teroristčki akt onih koji žele da destabilizuju ovaj deo pokrajine s ciljem da zastraše narod i etnički očiste Kosovo i Metohiju. Nedeljković je optužio Kfor, Euleks i KPS da su pristrasni i da "umesto da obezbede mir i sigurnost  građana, za njih rade na realizaciji jednostranih odluka Prištine".

On je hapšenje Srđana Stojanovića komentarisao kao "montiran proces".

- Već viđeno, albanske institucije montiraju proces. Ni ovo krivično delo neće biti rasvetljeno, pravi izvršilac neće biti pronađen i kažnjen, jer to nije u interesu ni Prištine, ni međunarodne zajednice – kaže Nedeljković.

(S. S. / Foto: Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nijazi Kuqi

    5. februar 2013 | 13:23

    Dogodio se strasan zlocin. Sreca u nesreci je sto su dea ziva i sto nisu zivotno ugrozeni. Na svima nama je da im pozelimo ozdravljenje i srecno detinjsvo nakon svega sto su prezivljavali. Njima i njihovim roditeljima je najteze. Nama je lako da iskljucimo mozak i prepustimo se zlim mislima. ali cemu? Zar nije najvaznije da sacekamo ishod istrage koja je u toku. Pocinioci ovog zlocina moraju da se otkriju i izvedu pred pravdom. I sima nama ce tada biti lakse jer resicemo se nasih predrasuda koje su prerasle u neizlecivu bolest od koje patimo i stradamo. Previse smo zaslepljeni mrznjom.

  • faco

    5. februar 2013 | 12:53

    Vi mislite samo Albanci bacaju bombe a Srbi samo cvecka vi neznate najveci huligani sto beze od zakon su u Kosovakoj MItrovici

  • SRS

    5. februar 2013 | 16:12

    eto UDARIO SRBIN NA SRBINA ...PA KO VAM JE KRIV SVE STE IZDALI ..MLADICA KARADZICA,KOSOVO PRODALI A SVE NEKI VITEZOVI CAREVI ,NEBESKI NAROD STO BI VI REKKLI MA VI STE JEDNE OBICNE KUKAVICE... PRODANE DUSE... A RETUJETE PREKO INTE..I KRECETE NA KOSOVO SMIJESNI STE POZZ IZ CG

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA