Dodik na udaru BN televizije?!

 
  • 4

Agencija Srna navodi da je vlasnik "BN" televizije, navodno, od predsednika RS tražio sponzorstvo u vrednosti od dva miliona KM. Vlasnik "BN" TV oštro demantuje ovakve navode

Medijski rat u Republici Srpskoj poprima sve veće razmere. Kako prenosi agencija Srna, postoje indicije da je vlasnik "BN" televizije Vlado Trišić pokušao medijski da reketira predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Sa druge strane, Trišić tvrdi da su ovakvi navodi deo orkestrirane kampanje protiv njega i televizije koju predstavlja.

Trišić je, navodi Srna, od predsednika Dodika nedavno, u telefonskom razgovoru, tražio da sponzoriše "BN" televiziju sa 2.000.000 KM za 2013. godinu, da bi Dodik, kako je Trišić navodno rekao, bio miran jer u protivnom neće biti najmirniji sa najgledanijom televizijom. Dodik je na tu ucenu Trišiću dao odgovor koji se našao na Jutjubu i nekim portalima.

Vlasnik "BN" televizije je, kao i drugi mediji, u akciji pomoći Vlade RS kroz projekte, kako bi lakše podneli ekonomsku krizu i opstali, u dva navrata dobio po 400.000 KM.

Prema saznanjima Srne, sličnim medijskim ucenama bili su izloženi i neki načelnici opština, ali i ugledni privrednici i drugi koji su svoje pojavljivanje na "BN" televiziji u pozitivnom svetlu morali da sponzorišu.

U Dodikovom kabinetu nisu želeli ni da demantuju ni da potvrde ovu informaciju, ali su rekli da bezbednosna i pravna služba predsednika vrše analizu kako je telefonski razgovor sa predsednikom RS Trišić tajno snimio, a potom snimak pustio u javnost, što, kako nam je rečeno, predstavlja krivično delo.

Inače, tužilaštva u Minhenu i Beču su potvrdila da protiv Milorada Dodika i članova njegove porodice ne postoje niti su ikada postojale bilo kakve krivične prijave i istražni postupci, prenosi Srna.

Advokatska kancelarija koja je zastupala Milorada Dodika u Minhenu obavestila je 21. decembra Dodika da je dobilo odgovor od Tužilaštva da "ne postoje i nikada nisu postojale bilo kakve prijave protiv njega ili članova njegove porodice".

"Već prilikom prvog telefonskog razgovora sa portparolom Tužilaštva zvanično mi je potvrđeno da ne postoji istraga protiv Vas ili Vašeg sina Igora Dodika. Do tog trenutka portparol je već imao nekoliko zahteva medija i uporno je negirao postojanje bilo kakve istrage. Obavešten sam da se broj dosijea koji se pominje u štampi ne odnosi na Vas, već na drugi slučaj", navodi se u dopisu.

TRIŠIĆ: KO KOGA REKETIRA, POKAZAĆE VREME

Na navode agencije Srna reagovao je i sam Trišić.

- Direktor i glavni i odgovorni urednik RTV "BN" Vladimir Trišić najernergičnije odbacuje iskonstruisanu informaciju i bezočnu laž Novinske agencije Republike Srpske o tome da je navodno tražio novac od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Nikada u istoriji svog postojanja "BN" televizija niti ja kao direktor ni od koga, pa ni od predsednika Republike, nisam tražio novac. Ko koga reketira u ovoj zemlji, pokazaće vreme - navodi se u sapštenju "BN" TV.

Ističući da su ovi navodi samo jedan od delova kampanje protiv njega, Trišić je najavio i sudski postupak.

- S ciljem zaštite od daljeg konstruisanja i pokušaja omaložavanja kako mene lično, tako i "BN" televizije podneću tužbu protiv Srpske novinske agencije za klevetu, te obratiti se svim institucijama za zaštitu ljudskih prava zbog besomučne kampanje koja se vodi protiv mene i celokupnozg kolektiva "BN" TV - zaključuje se u dokumentu.

(Telegraf.rs / Srna, Foto: S. Pikula)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bosanac

    1. februar 2013 | 17:49

    Strasno, javna ucjena i nema rekacije policije, da ucjenjuje premijer ai vladu i niko mu nista nemoze...

  • Dex

    1. februar 2013 | 20:42

    Dodik da pare kao 'pomoc' a onda ocekuje da ovaj zazmiri na njegovo pajsanje drzavnih para. To je podmicivanje po izgovorom prezivljavanje recesije.

  • Gogy

    1. februar 2013 | 17:32

    :))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA