Musolinijeva unuka hoće u parlament

Negri Musoloni kaže da je ponosna na svog dedu zato što je uradio "mnogo dobrih stvar", kao što je čišćenje močvara punih malaričnih komaraca kod Rima

  • 1

Unuka Benita Musolinija kandidovala se za poslanika u italijanskom parlamentu i brani bivšeg fašističkog lidera, slično kao što je nedavno uradio Silvio Berluskoni.

Eda Negri Musolini izjavila je da će biti kandidat na listi čiji je nosilac Ðanfranko Fini, bivši neofašistički saveznik Berluskonija koji je sada umeren i podržava premijera Marija Montija na izborima u februaru.

Negri Musoloni kaže da je ponosna na svog dedu zato što je uradio "mnogo dobrih stvar", kao što je čišćenje močvara punih malaričnih komaraca kod Rima.

Ali ona je, takođe, rekla da su antijevrejski zakoni, diktatura i nasilje njenog dede predstavljali "monstruozne greške".

Berluskoni je u nedelju izazvao gnev javnosti zbog toga što je, na ceremoniji povodom obeležavanja holokausta, izjavio da da je Benito Musolini učinio mnogo dobrih stvari uprkos progonu italijanskih Jevreja.

Druga Musolinijeva ćerka, Alesandra Musolini, već je poslanik u parlamentu.

(Telegraf.rs/ Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA