AUSTRIJA: Džulijan Asanž kandidat za Senat!

 
  • 3

On je još prošle godine objavio da planira da registruje "Vikiliks" stranku. Za to mu, međutim, treba podrška 500 glasača. Osnivač "Vikiliksa" se već mesecima krije u ambasadi Ekvadora u Londonu kako bi izbegao izručenje Švedskoj

Džulijan Asanž, osnivač "Vikiliksa" koji objavljuje anonimne dojave i dokumenta koja "procure" uz istovremeno čuvanje anonimnosti svojih izvora, kandidovaće se za mesto u austrijskom Senatu tokom ovogodišnjih izbora, objavila je u sredu Asanžova organizacija.

Kristin Asanž , majka osnivača "Vikiliksa", istakla je da će on biti odličan u toj ulozi, prenela je danas agencija AFP.

Asanž je još prošle godine objavio da planira da registruje "Vikiliks" stranku. Za to mu, međutim, treba podrška 500 glasača.

On se već mesecima krije u ambasadi Ekvadora u Londonu kako bi izbegao izručenje Švedskoj, koja ga traži zbog navodnog seksualnog napada.

On je rekao da se boji da će, ako bude izručen Švedskoj, biti potom predat Amerikancima koji su besni zbog curenja hiljada poverljivih američkih depeša.

(M. R. / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mateja

    30. januar 2013 | 17:22

    Sta sad ? Austrija ili Australija

  • PedjaNS

    30. januar 2013 | 21:30

    Da li je Australija ili Austrija? Ostale agencije pisu Australija, ovde stoji Austrija. Kome sada da verujemo?

  • Ratko

    30. januar 2013 | 17:50

    Da stvarno. Ispravite ovo. U naslovu je Austrija a u tekstu Australija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA