BRUTALNO: Iranci giljotinom lopovima seku prste (FOTO)

 
  • 5

Na fotografijama koje su objavile iranske agencije vidi se čovek kojem se dželat priprema da odseče prste. Nakon što su fotografije dospele u javnost, vlasti u Teheranu izdale su nalog za hapšenje tri novinara

Kako bi se izbeglo ponavljanje Zelene revolucije u Iranu iz 2009. godine, ova zemlja je uvela represivne mere za kriminalce, pošto se sada lopovi kažnjavaju odsecanjem prstiju!

Na fotografijama koje su objavile iranske agencije vidi se čovek kojem se dželat priprema da odseče prste. Nakon što su fotografije dospele u javnost, vlasti u Teheranu izdale su nalog za hapšenje tri novinara.

Iz Udruženja novinara su odgovorili kako je ovo samo jedan od prikaza da se novinari koji kritikuju predstavljaju kao neprijatelji države.

(I. D. / Foto: Tanjug /AP)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vladimir1

    30. januar 2013 | 17:55

    Ovde nije nista brutalno, ako zelis da krades, treba da znas sta te ceka... Mnogo brutalnije je kada ti neko ukrade nesto, a ti nemas mehanizam da vratis svoje, jos ti se u policiji smeju i cude se kako si naivan...

  • Bosnjak

    30. januar 2013 | 21:09

    I sta je ovde draga redakcijo brutalno? Ovo je pravedno!Ti u Srbiji nesmes lopova koji ti upadne u kucu da povredis inace si prekrsio zakon e ovo je pravi zakon!

  • Ralexic

    30. januar 2013 | 19:19

    Ja im mozda nebih seko prste ali bi nosili oznaku "ja sam lopov"tako da odmah znamo sa kim imamo posla.Jedino je pitanje na sta bi licili nasi politicari.Onaj ko je pijan vozio morao bi nalepnicu na kolima da ima "ja sam alkoholicar".Za pametne dovoljna kazna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA