ASTRONOMSKI: Kafanski računi političara u Vranju

 
  • 6

Pojedeno je preko 200 porcija roštiljskog mesa, svinjskih butkica, teletine pod sačom, preko 200 mešanih salata, 120 porcija sira, više od 100 čorbica i 140 ljutih papričica, i sve to na teret gradskog budžeta

Rukovodstvo Direkcije za razvoj i izgradnju Vranja za devet odlazaka u kafanu „Etno kuća“ u Bujanovcu popilo je sa svojim gostima 300 koka-kola i preko 100 litara mineralne vode i, navodno, ni kapi alkohola. Pojedeno je preko 200 porcija roštiljskog mesa, svinjskih butkica, teletine pod sačom, preko 200 mešanih salata, 120 porcija sira, više od 100 čorbica i 140 ljutih papričica, i sve to na teret gradskog budžeta.

Rukovodstvo JP Direkcija za razvoj i izgradnju Vranja vodi svoje poslovne partnere u kafane u Bujanovcu, što je praksa nezabeležena u istoriji kafanske reprezentacije u ovom gradu koji obiluje ugostiteljskim objektima sa izvrsnom hranom. Za devet odlazaka u bujanovačku kafanu popili su i pojeli 200.000 dinara, a račune plaćaju poreski obveznici.

Fiskalni isečci (većina je na iznose od 20-25.000 dinara) predstavljaju pravu parodiju onoga što bi trebao predstavljati jedan poslovni ručak. Jedan od računa (na iznos od 26.475 dinara) pokazuje da su vranjske „jagnjeće brigade“ za jedan obrok slistile 25 porcija vešalica, 10 pljeskavica i 25 velikih mešanih salata. I za lakše varenje popili 50 koka-kola i 20 litara jako gazirane kisele vode.

Podaci su frapantni jer jednom poslovnom ručku obično prisustvuje pet, šest ljudi, čak i manje. Zanimljivo, alkohola kao artikla nema ni na jednom računu, pa vranjska čaršija seiri da je zapravo reč o fingiranim računima i da je alkohol, u dogovoru s vlasnicima kafane, „pokrivan“ velikim količinama navodno popijenih sokova i pojedenih salata i sireva (oko 120 porcija sira na devet računa).

Anonimni izvor blizak rukovodstvu Direkcije, koji je za Telegraf.rs ponudio i račune kao dokaz, kaže da je pomenuto javno preduzeće već platilo neke od računa bujanovačkoj kafani.

- Plaćeno je u tri navrata do kraja prošle godine, ukupno oko 120.000 dinara - tvrdi naš sagovornik.

Direktor JP Direkcija, naprednjak Nebojša Nikolić, kaže da nema predstavu o kakvim se računima radi i da nema nikakav komentar, iako bi kao odgovorno lice u pravnom licu morao znati ko šta potpisuje u firmi. Računi su jasno adresirani na JP Direkcija, uz upisan poreski informacioni broj i žiro-račun vranjske firme.

Njegov prethodnik udirektorskoj fotelji demokrata Dragan Stojković tvrdi da je u prethodnom mandatu u sličnim prilikama trošeno najviše sedam hiljada dinara po jednom računu, i to isključivo za poslovne ručkove nakon uspešno okončanih pregovora od značaja za Direkciju i građane Vranja.

(K. K.)

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA