ADVOKAT BEZ DIPLOME: Slobin i Sadamov branilac varao klijente?

 
  • 3

Đovani di Stefano, koji je devedesetih godina bio spominjan kao kum i blizak prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, tereti se da je varao svoje klijente i prisvajao njihovu imovinu

Nekadašnjem pravnom savetniku Slobodana Miloševića i prijatelju Željka Ražnatovića Arkana i Sadama Huseina Đovaniju di Stefanu pred sudom u Londonu sudi se za prevaru: nema pravni fakultet, a bavio se advokaturom, a prisvojio je i imovinu klijenata.

Đovani di Stefano, srpskoj javnosti predstavljen kao biznismen i veliki prijatelj srpskog naroda, bio je neko od koga devedesetih "nije moglo da se živi". Tvrdio je da je baš on "spojio" Cecu i Željka Ražnatovića Arkana, a hvalio se i da je platio njihovu "svadbu veka" 1995. godine. Bio je član Arkanovih "tigrova", ali i pravni savetnik Slobodana Miloševića sa kojim je, takođe, bio prijatelj.

Svetsku slavu stekao je 2006. godine kada se pojavio u advokatskom timu Sadama Huseina, sa kojim je, kako je tvrdio, poslovno sarađivao mnogo godina ranije. Di Stefano, prozvan još i "đavolji advokat", hvalio se i da je upoznao Osamu bin Ladena, ali to nikada nije dokazano.

Bio je pravni zasputpnik panamskog diktatora Manuela Norjege, ali i ozloglašenih pedofila Garija Glitera i serijskog ubice Harolda Šipmana, pa je tokom tih slučajeva zaslužio mračni nadimak. Pokušao je da kupi američku filmsku kompaniju MGM, ulagao u fudbalske klubove, navodno je bio zaslužan i za uspeh FK Obilića za Arkanovog života, a velika ljubav mu je i muzika.

U Londonu je optužen za prevaru i tereti se za lažno predstavljanje jer, kako tvrde tužioci, uopšte nema diplomu pravnog fakulteta. Osim toga, optužen je i za protivpravno prisvajanje imovine pojedinih klijenata, a optužnica obuhvata 28 tačaka.

Di Stefano, međutim, tvrdi da je nevin iako i pored brojnih poziva sudova da dokaže svoje pravničke kvalifikacije, ovaj "kontroverzni biznismen i pravnik" to nikada nije i uradio.

(M. S. / Izvor: Mondo)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blabla

    29. januar 2013 | 13:01

    Ima izraz za ovakve!!! MAHER to je moja baba koristila za vrhunske pevarante! :-)

  • GoranM

    29. januar 2013 | 13:38

    Đovani di Stefano prevarant? To je nemoguće. Ako ne verujete, pitajte Vesnu Jugović da Vinču: https://www.youtube.com/watch?v=KTVy3gupF4Y&feature=youtube_gdata_player

  • Ralexic

    29. januar 2013 | 11:49

    A STA VREDE DIPLOME OVIM ADVOKATIMA STO ZASTUPAJU I BRANE SRBE U HAGU.SEM POZAMASNIH PARA KOJE SU UZELI OSTALI REZULTATI NULA.DIPLOMA NIJE MERILO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA