SVEŠTENIK UBIO DVOJE: Kaznu zatvora izdržava u crkvi!

 
  • 8

Arhimandrit grčke pravoslavne crkve u Ahenu je 31. jula prošle godine kod Aleksinačkih rudnika izazvao udes u u kom je poginulo dvoje Beograđana, a niški Viši sud je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je postigao sa Tužilaštvom da zatvorsku kaznu, uz garancije SPC, izdržava u Svetosavskom domu niške eparhije

Nemački državljanin Dimitrios Totkas (38), arhimandrit grčke pravoslavne crkve u Ahenu, jednogodišnju zatvorsku kaznu za teško delo bezbednosti saobraćaja na koju je danas osuđen izdržavaće u niškoj Sabornoj crkvi.

Niški viši sud prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je Totkas postigao sa Tužilaštvom i kojim se nagodio da zatvorsku kaznu, uz garancije Srpske pravoslavne crkve, izdržava u Svetosavskom domu niške eparhije.

Totkas se u niškoj eparhiji nalazi od 7. avgusta prošle godine, do kada je boravio u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, ali mu je na molbu patrijarha Irineja omogućeno da suđenje čeka u zgradni niške eparhije.

Grčki sveštenik je 31. jula prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje Beograđana.

Do nesreće je došlo na auto-putu Beograd–Niš kod Aleksinačkih rudnika kada je "mercedes", kojim je Totkas upravljao, u sustizanju udario "jugo" u kom su bili Gradimir Strahinjić (85) i njegova supruga Aleksandra (80).

Tužilaštvo se saglasilo da se kazna zatvora izvrši u prostorijama niške eparhije, a sud će naknadno odlučiti da li je potrebno da tokom njenog trajanja nosi narukvicu za elektronski nadzor.

Vladimir Strahinjić, unuk poginulih supružnika, odustao je od najave da će od Totkasa tražiti nadoknadu štete.

- Ne želim da ga krivično gonim, niti ću od njega tražiti odštetu zbog smrti svoga dede i babe. Stavio sam se u njegov položaj i razmišljao šta bih ja radio na njegovom mestu. Smatram da mu je dovoljno teško zbog ovog što mu se desilo da mu veća kazna od toga ne treba – kazao je za Telegraf.rs Strahinjić.

Totkas nije želeo da komentariše suđenje, već se odmah nakon okončanja glavnog pretresa, u pratnji sveštenika niške eparhije, uputio u prostor u kome će boraviti narednih godinu dana.

(D. K.)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    25. januar 2013 | 18:51

    Smesno. Srbija zemlja bez zakona :) Ima zakon samo za siromsne i ljude nize klase bljakkkkk

  • Petko

    25. januar 2013 | 18:52

    Jer to znači ako mi umre pacijent da mogu kaznu da izdržavam u bolnici?

  • Dugi

    25. januar 2013 | 19:46

    Sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA