DA POLIŽETE PRSTE: U ovim srpskim gradovima se najbolje jede! (FOTO)

Leskovac, Čačak, Sjenica, Krivi Vir i Zlatibor proglašeni kulinarskim centrima Srbije. Telegraf vam predstavlja recepte najpoznatijih specijaliteta izabranih područja

Komentari

  • Mixa

    12. oktobar 2014 | 14:29

    Пословно обиђем земљу најмање једном у току године и тврдим да нема града са више добрих кафана, са бољом и јефтинијом клопом од Ниша! У сваком граду има по нека, или неколико добрих кафана, док је у Нишу 90% таквих места. Гарантујем!!!

  • Aleksandar1986

    12. oktobar 2014 | 13:33

    ma bre ljudi jel ste dosli u neku kafanu u Vranju, ima da se odusevite i najedete od one klope, nemojte bezveze postavljati nego angazujte nekog pa neka prodje da vidi....

  • Bk nis

    11. oktobar 2014 | 22:50

    Zaplanjac u Nisu je najbolji za pecenje

  • maria

    11. oktobar 2014 | 22:05

    Iskreno Leskovacku muckalicu sam probala letos na moru u C.G i odusevila sam se...

  • maja

    11. oktobar 2014 | 21:33

    Nije poznat Zlatibor po komplet lepinji nego Uzice.

  • Dusan

    11. oktobar 2014 | 17:12

    I vojvodjanska kuhinja je odlicna.Ali komplet lepinja je cudo, pojeo sam u Uzicu jedno jutro i ogladnio sam tek za 24 h bomba!

  • стрептомицин

    11. oktobar 2014 | 16:51

    У жељи да пробам увелико хваљени лесковачки роштиљ, запутим се право на чувену роштиљаду. А тамо, сви справљају "специјалитете" од истог по боји и (не)укусу препознатљивог меса(смесе). Искрено разочарао сам се. Можда је требало да се распитам раније, и да одем у одређени ресторан, али радије идем у неку локални ресторан без одреднице "лесковачки".

  • Tesla

    11. oktobar 2014 | 15:19

    Nigde nema Srpskih specijaliteta, samo Turska?!!!

    • 11. oktobar 2014 | 17:13

      Dusan

      @Tesla

      Jeste kako da ne, pogotovo prasece pecenje i ostali svinjski delikatesi

  • bube grobar

    11. oktobar 2014 | 14:56

    Sve osim Zlatibora... Zlatibor je postao kao Crnogorsko primorje

  • neko ko svake godine odlazi u Pirot

    11. oktobar 2014 | 14:41

    Za mene ne najbolja hrana u Pirotu! Kackavalj, sir, peglana, jagnjetina sa stare planine , punjene paprike . Jos su ljudi gosti ljubavi !

    • 11. oktobar 2014 | 22:34

      Lektor

      @neko ko svake godine odlazi u Pirot

      U svim kafanama su pljeskavice iskljucivo od mesa

  • Dobrica,

    11. oktobar 2014 | 14:35

    Nadam se da ćete objaviti: Danas su zadušnice i odnesite nešto od vaših omiljenih jela svojim najmilijima...

  • Filip

    11. oktobar 2014 | 14:28

    Nista bez prasenceta... Definitivno najbolji u cacanskom kraju!

  • Pdjoni

    11. oktobar 2014 | 14:16

    Zato je komplet lepinja na Zlatiboru od 250 din u pekari pa do 600 u restoranu,jeste ukusno i lepo ali za jedno jaje(12din.) lepinju(30din) i malo kajmaka(30grama 30 din) je preskupa.

    • 12. oktobar 2014 | 00:03

      Aleks

      @Pdjoni

      U Uzicu( gde je inace i nastala) komplet lepinja kosta 115 din.... toliko o Zlatiboru

  • XD

    11. oktobar 2014 | 13:56

    A sta je sa Sr Mitrovicom i suhomesnatim proizvodima koji ae prodaju kao ludi. Domace kobasice i kulen, sremacka sunka i ostalo?

  • Dragan

    11. oktobar 2014 | 13:26

    Niste realni. Šta je sa Pirotskom peglanon, kačkavaljem i JAGNJETINOM.

    • 11. oktobar 2014 | 16:00

      Cica

      @Dragan

      to je istorija !toga nema ni u kafanama ni u radnjama.Tu i tamo za svoju dushu.Nema dobrih sirovina i to je kraj priche.Ne prave se specijaliteti od mesa iz mesare.nikako od smrzavanog mesa.

  • GESTAPO

    11. oktobar 2014 | 13:24

    Ćevapi kod Jonuza u Novom Pazaru...po meni najukusniji...a za desert ovčije kiselo mleko...! -

    • 11. oktobar 2014 | 16:57

      .....

      @GESTAPO

      To je ranije bilo dok je Jonuz bio živ, sada su bolji kod Šukra.....

  • .....

    11. oktobar 2014 | 13:22

    Niste bili u Novom Pazaru, na mantije, ćevape i pite.....

    • 11. oktobar 2014 | 17:27

      Revolucionar

      @.....

      Ma nema mesta u Srbiji gde nešto nije posebno dobro.

  • ズ1枚とピリ辛の

    11. oktobar 2014 | 13:21

    Sjenički sir,bolji od svih francuskih sireva :-D

    • 11. oktobar 2014 | 16:43

      стрептомицин

      @ズ1枚とピリ辛の

      Благо теби када си стигао да пробаш све француске сиреве, а има их преко хиљаду врста!

  • Karadjordje

    11. oktobar 2014 | 13:08

    Taman sam doruckovao, a rucak je daleko. A vi ovako!

  • Vladan

    11. oktobar 2014 | 13:05

    Komplet lepinja se ne moze dobiti svuda u Srbiji,vec samo u Uzicu,Zlatiboru....tj, Zlatiborskom okrugu.Sve ostalo je.....

  • Cirih Svajcarska

    11. oktobar 2014 | 12:55

    Jos kada bih imao sa cim da platim i da probam! Ovako mugu samo da citam! Kome smo sta zgresili da od svoje mesecne plate ne mogu porodicu na jedan rucak da izvedem! Eto imam 31 godinu i gde mi zivot prodje! Ne mocan sam!

    • 11. oktobar 2014 | 13:24

      nele011

      @Cirih Svajcarska

      ...sad ga stvarno zasoli...pa ako u Svici ne mozes da zaradis pare...da to ovde priustis....vrcaj se vamo i pusti neke druge da odu tamo i odrade tvoj posao....PS imas li ti sto god od skole i znanja....ili si preko Surde stigo tamo...

  • Lesko

    11. oktobar 2014 | 12:45

    Bravo za Leskovac numero uno.

  • pera

    11. oktobar 2014 | 12:44

    Nemate vi pojma.. A necu se ni truditi da napisem gde je najbolja hrana.. MojOdmor.. Plati pa klati..

  • Marko Uzice

    11. oktobar 2014 | 12:30

    Nije Zlatibor najpoznatiji po komplet lepinji nego Uzice,u uzicu je stvorena.

    • 11. oktobar 2014 | 12:55

      Horejsio

      @Marko Uzice

      Tacno tako, komplet lepinja najbolja na svetu, od jedne se prejedes, ko je god isao do Uzica uzeo je tu komplet lepinju. À znaju gde. Pozdrav iz Beograda

    • 11. oktobar 2014 | 13:03

      Србин

      @Marko Uzice

      Jesi li iz prijepolja

    • 11. oktobar 2014 | 13:08

      Dusica

      @Marko Uzice

      Tako je Marko!

  • nikola

    11. oktobar 2014 | 12:24

    Komplet lepinja je istinski uzicki specijalitet, nema veze sa Zlatiborom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA