LONDON: Dvoje mrtvih u padu helikoptera, devet povređenih! (VIDEO)

 
  • 8

Helikopter je udario u kran na vrhu solitera u izgradnji. Nema naznaka da je u pitanju terorizam. Među poginulima je pilot, dok je druga žrtva osoba koja se u tom trenutku nalazila u zgradi

Nedaleko od železničke stanice u Londonu srušio se helikopter pošto je udario u kran, javio je Bi-Bi-Si (BBC), pozivajući se na izjave očevidaca. Policija je potvrdila da postoje najmanje dve žrtve ove nesreće, a devet osoba je povređeno, jedna teže.

Prema poslednjim informacijama, među poginulima je pilot helikoptera, dok je druga žrtva osoba koja se u tom trenutku nalazila u zgradi. Pilot je identifikovan kao Pit Barns.

Do nesreće je došlo nakon što je zamoljen da promeni rutu i prizemlji se, zbog lošeg vremena.

Britanska policija za sada isključuje mogućnost da je u pitanju akt terorizma, iako je lokacija na kojoj se letelica srušila nalazi u neposrednoj blizini britanske službe državne bezbednosti.

Istražno odeljenje za vazdušne nesreće poslalo je svoj tim na lice mesta.

Slaba vidljivost je za sada jedini "krivac" za nesreću.

- Nema nikakvih naznaka da je u pitanju terorizam - rekao je portparol Protivterorističke komande Londona.

Ostaci helikoptera u plamenu pali su na put, po kom se prosulo gorivo, a svi prilazi železničkoj stanici su zatvoreni i obavijeni gustim dimom, kako navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Plamen je zahvatio i jednu stranu zgrade na kojoj se nalazi kran, koji sada, prema rečima očevidaca, visi niz zgradu.

Ovaj incident je izazvao veliki zastoj u saobraćaju pošto su putevi zatvoreni usred jutarnjeg špica, a zatvorena je i sama stanica Vokshol. Neki očevici tvrde da su ostaci helikoptera, pri padu, udarili u dva automobila.

Londonska vatrogasna brigada je navela da se nesreća dogodila nedaleko od železničke stanice Vokshol i da je na licu mesta 60 vatrogasaca, a vatra je ugašena.

- Došlo je do bljeska kada je helikopter udario u zemlju - rekao je građanin koji je bio na licu mesta blizu reke Temze BBC-ju.

Pogledajte video-snimak:

 (Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Twitter)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA