Dačić i DS osudili pretnje medijima

 
  • 0

Premijer Srbije poručio je da niko ne može da preti nijednom mediju u zemlji, Demokratska stranka zatražila je da se utvrdi ko stoji iza pretnji "Kuriru"

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da  niko ne može da preti nijednom mediju u zemlji. Dačić je povodom pretnji upućenih vlasniku dnevnog lista "Kurir" Aleksandru Rodiću i zaposlenima u toj redakciji rekao da policija intenzivno radi na utvrđivanju činjenica i da će on lično, kao i policija, učiniti sve da se svi zaštite od pretnji.

- Niko nema prava da preti novinarima. Ne samo ''Kuriru'', već i svima ostalima. Ovo je uređena pravna država i zato upozoravam da se ne preti - rekao je Dačić.

Pretnje beogradskom listu osudila je i Demokratska stranka, i zatražila da se utvrdi ko stoji iza pretnji.

- Nedopustivo je da bilo ko u demokratskom društvu preti novinarima i tako utiče na slobodu govora. Više puta smo upozoravali na atmosferu straha, koja se nekažnjeno stvara u društvu, pretnje medijima od strane ultradesničarskih organizacija i fizičke napade na novinare - navodi DS u saopštenju.

Redakcija dnevnih novina "Kurir" saopštila je da su Rodiću i zaposlenima u redakciji stigle dve poruke, u kojima im se preti smrću.

- Rodić je isti kao i njegov otac. Završiće kao Pukanić. Živi bili, pa videli - piše u poruci, koja je potpisana sa "Atentator", a poslata sa teritorije Beograda.

U drugoj poruci preti se dizanjem u vazduh zgrade u kojoj se nalazi redakcija "Kurira".

- Bilo bi za vas zdravije da više ne lajete. Ja bih vam poručio da malo razmislite. I vas i zgradu ćemo dići u vazduh - piše u poruci potpisanoj sa "Anakonda".

"Kurir" je, ističe se u saopštenju, o pretnjama obavestio državne organe, od kojih očekuje da zaštite zaposlene i da što pre utvrde ko stoji iza pretnji, a protiv NN lica podnete su krivične prijave.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA