Čile: Ukradeno pet tona hiljadugodišnjeg leda

 
  • 0

Uhapšen je vozač hladnjače koja je prevozila led, izvađen iz glečera Horhe Mont, na granici sa Argentinom

Pet tona hiljadugodišnjeg leda ukradeno je iz glečera Horhe Mont u Čileu. Policija je uhapsila vozača hladnjače, koji je, navodno, prevezao ukradeni led. Čileanse vlasti tretiraće ovo delo kao "delikt protiv kulturne baštine".

Uprava za šume Čilea (Conaf) u petak je podnela tužbu "nakon što je jedna kompanija viđena kako vadi hiljadugodišnji led" iz glečera Horhe Mont, u Patagonijskom ledenom polju, objasnio je lokalni tužilac Hose Moris. On je kazao da je policija u petak uveče u gradu Kočraneu, 2.000 kilometara južno od Satijaga, uhapsila vozača hladnjače koja je prevozila led.

- Ovo delo se u principu kvalifikuje kao obična krađa, s obzirom na količinu leda čija tržišna vrednost dostiže tri miliona pezosa (6.200 dolara), istakao je Moris, dodajući da bi presuda mogla biti doneta za "delikt protiv kulturne baštine".

Horhe Mont se prostire na 454 kvadratnih kilometara i jedan je od 49 glečera koji čine južno Patagonijsko ledeno polje, na Andima, na granici sa Argentinom.

(Izvor: Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA