POKAZUJU ZUBE: Iranska Revolucionarna garda održala vežbe u Ormuškom moreuzu! (FOTO)

 
  • 0

Reč je o petoj taktičkoj vežbi takve vrste koju je IRCG organizovao, ovog puta u blizini luke u Persijskom zalivu Bandar Abas, na južnoj obali Irana, navodi Fars, ne precizirajući kada su vežbe održane

Pomorske snage iranskog Islamskog korpusa revolucionarne garde (IRCG) testirale su novu opremu i borbene taktike tokom vežbi u strateškom Ormuškom moreuzu, preneli su danas iranski mediji.

Tokom vežbi, IRCG je testirao borbenu gotovost svojih pomorskih snaga, brzinu reagovanja na prirodne katastrofe i poznavanje novog oružja, javila je novinska agencija Fars.

Reč je o petoj taktičkoj vežbi takve vrste koju je IRCG organizovao, ovoga puta u blizini luke u Persijskom zalivu Bandar Abas na južnoj obali Irana, navodi Fars, ne precizirajući kada su vežbe održane.

Regularna iranska mornarica, odvojeno od pomorskog ogranka IRCG, održala je vojne vežbe u Persijskom zalivu krajem decembra i početkom januara, kako bi demonstrirala vojne sposobnosti Irana u Ormuskom moreuzu, kroz koji prolazi 40 odsto svetskih naftnih isporuka, prenosi Rojters.

Iranski zvaničnici često upozoravaju da bi Iran mogao da blokira Ormuz ukoliko se nađe na meti vojnog napada zbog svog spornog nuklearnog programa, a značajno zapadno pomorsko prisustvo u Persijskom zalivu ima svrhu da odvrati Iran od takvog poteza.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA