SDP: SPC podržava politiku etničkog čišćenja

 
  • 5

- Kada bi se SPC držala načela hrišćanske vere, a ne gurala ljude u ratove, nesporazumi koje ta organizacija ima sa SDP-om bili bi ređi - izjavio portparol crnogorskog SDP-a Mirko Stanić

- Svakome ko prati rad SPC u Crnoj Gori jasno je da se ne radi o verskoj, nego o političkoj organizaciji koja je instrument politike druge države - izjavio je portparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić, optuživši SPC da želi da uspori evropski put Crne Gore, vraćajući državu u devedesete, kada su podržavali politiku etničkih čišćenja i slikali se po ratištima bivše Jugoslavije.

Portparol SDP-a, stranke čiji je lider Ranko Krivokapić, rekao je i da se SPC u Crnoj Gori ne pridržava hrišćanskih načela:

- Kada bi se SPC u Crnoj Gori, ne obavezno ekstremno, nego barem ponekad i barem pomalo, držala načela hrišćanske vere, a ne gurala ljude u ratove, opravdavala ratne zločince i pozivala na linč nekad nacionalnih i verskih, a danas drugih manjina, nesporazumi koje ta organizacija konstantno ima sa SDP-om bili bi ređi i manji - kazao je Stanić, dodavši da SPC-u Crnoj Gori nema nesporazuma sa SDP-om, već sa Evropom i njenim poštovanjem zakona i tolerancijom prema različitima.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    11. januar 2013 | 20:43

    ВИДИ ОВОГА МЕЂЕДА, ШТА ТО ЗБОРИШ ЈАЂО' , ЈЕЛ' СИ СЕ ТО МОЖДА БРАБОЊАКА НАЈЕО? АКО ТИ ПОГЛАВНИК МИЛО МАСОН, НЕ МОРАШ ТИ ИСТО ГОВНО БИТИ!!

  • Zeljko

    11. januar 2013 | 23:54

    Desno na fotografiji na stocicu stoje 2 zastavice..pogodite ko ga placa i ko mu gospodari. Svi mi u cg znamo kolika je gnjida taj krivokapic...

  • nislija

    11. januar 2013 | 22:24

    Braco crnogorci,nereagujte na reci izdajice ljigave,prodane za malo para.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA