STRAŠNO! Indijski guru za silovanje krivi devojku!

 
  • 1

- Ta tragedija se ne bi desila da je ona izgovorila ime Boga i pala pred noge napadača. Greška nije napravljena samo od jedne strane - rekao je Bapu u video-snimku koji se ubrzo proširio po internetu

Poznati indijski spiritualistički guru izazvao je danas besne reakcije javnosti nakon što je rekao da je 23- godišnja studentkinja mogla sprečiti smrtonosno silovanje od članova bande da ih je samo zamolila za milost.

Samoproglašeni bogočovek Ašaram, poznat među pristalicama kao "bapu", ili otac, rekao je svojim privrženicima da za napad i silovanje u autobusu u Nju Delhiju 16. decembra ne treba kriviti samo napadače.

- Ta tragedija se ne bi desila da je ona izgovorila ime Boga i pala pred noge napadača. Greška nije napravljena samo od jedne strane - rekao je Bapu u video-snimku koji se ubrzo proširio po internetu.

Primedba 71 godinu starog gurua, poslednja u nizu gafova javnih ličnosti koji okrivljuju žene za epidemiju silovanja u zemlji, izazvala je brojne gnevne osude.

Ravi Šankar Prasad, predstavnik hindu nacionalističke Baratija Džanata partije (BJP), rekao je da je ova izjava "duboko uznemirujuća i bolna", preneo je AFP.

List Hindu je objavio da je "bruka kada religiozni čovek padne tako nisko".

- Ašaram zaslužuje da bude osuđen jačim rečima - naveo je list u komentaru.

U komentaru su kritikovani i političari iz vladajuće Kongresne partije, kao i iz BJP zbog njihovih seksističkih komentara o silovanju u Delhiju i potrebi da žene u Indiji ostaju u kućama i opredele se za tradicionalno ponašanje.

- Njihovi pojmovi idealnog društva su izgleda začaureni u predrasudama koje su uzrokovale kulturu nasilja nad ženama, a incident u Delhiju je njena najnovija i užasavajuća manifestacija - napisao je uvodničar.

Abhiđit Mukerdži, sin indijskog predsednika koji je poslanik u Parlamentu, našao se u problemima prošlog meseca kada je poredio žene koje su učetvovale u protestima posle silovanja u Delhiju sa "zakrpljenim polovnim automobilima".

Petorica nasilnika, optuženih za grupno silovanje i ubistvo studentkinje u Nju Delhiju, juče su se pojavila prvi put pred sudijama, ali je sudnica ostala zatvorena za javnost pre zakazivanja datuma početka suđenja.

Državni tužilac Radživ Mohan zatražiće smrtnu kaznu za počinioce tog gnusnog zločina. Šesti član grupe nasilnika je maloletnik i njemu će se suditi odvojeno pred sudom za maloletnike.

Brutalni napad na devojku izazvao je masovne proteste protiv indijske vlade i policije zbog njihovog neuspeha u zaštiti devojaka i žena od napada koji obično ostanu nekažnjeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Uništena granata iz Prvog svetskog rata u Deliblatskoj peščari

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    8. januar 2013 | 17:58

    Kakva idiotska izjava,kakav idiot!? Da li je moguce da neko izjavi ovako nesto? I njega obesiti sa napadacima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA