NAPADAČ S TRGA: Bio sam pijan, ne znam zašto sam izbo ljude!

 
  • 22

- Nož je imao oko 20 centimetara, sečivo je bilo oko deset centimetara. Posle sam nož bacio u neki parkić kod Skupštine. Ne znam zašto sam ih napao, bio sam pijan - ponavljao je Marko Kostić, koji je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, što je i priznao u prisustvu advokata

Marko Kostić, koji je na Trgu republike u novogodišnjoj noći nožem ranio sedmoricu mladića, ispričao je istražnom sudiji da je nož kojim je ubadao poneo od kuće i da nije bio svestan šta je činio.

- Nož je imao oko 20 centimetara, sečivo je bilo oko deset centimetara. Posle sam nož bacio u neki parkić kod Skupštine. Ne znam zašto sam ih napao, bio sam pijan - ponavljao je Kostić, koji je osumnjičen za pokušaj teškog ubistva, što je i priznao u prisustvu advokata po službenoj dužnosti.

Kostić je tokom dvočasovnog saslušanja kod istražnog sudije Višeg suda u Beogradu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, tvrdio da se zbog pijanstva ne seća motiva ni svih detalja napada.

On nije negirao navode iz krivične prijave da je nožem posekao Beograđane Dejana V., Lazara I. i Đorđa K., državljane Republike Srpske Darka P. i Krešu S., kao i Tunišane Muhameda Ajmana i Slima bin Salaha. Napadnuti mladići prepoznali su Marka Kostića na fotografiji koju su im pokazali policajci.

U nastavku istrage, koja je juče počela, kao oštećeni biće saslušani i napadnuti mladići. Oni imaju mogućnosti da se pridruže krivičnom gonjenju Kostića i da istaknu odštetni zahtev. Osim izjava, kao dokaz biće korišćena i krvava odeća koju je nosio u vreme napada, a koju su policajci našli u njegovom stanu.

Prilikom eventualnog odmeravanja kazne Kostiću otežavajuća okolnost biće postupci koji se protiv njega vode zbog krađa u Beogradu i nasilničkog ponašanja u Kruševcu.

(I. M. / Izvor: Blic)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pexx

    8. januar 2013 | 14:23

    @boto018 Ne seca se razloga jer ga nije ni bilo .......na zalost jos mnogo ovakvih seta nasim ulicama!!!!!! PETICIJA ZA DOZIVOTNU!!!

  • vlada

    8. januar 2013 | 14:11

    Stoku osuditi na 40 godina. Mojo je sve da ih ubije.Sva sreca sto nije , a sta da jeste.Osudite ga do kraja zivota da trune u zatvoru

  • boto018

    8. januar 2013 | 14:08

    Cekaj bre sto nosis noz sa sobom i kad si poneo noz bio si trezan? secas se sta je bilo posle a ne secas se razloga?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA