KOSOVSKA POLICIJA: Srbi privedeni zbog bezbednosti Vulina

 
  • 1

Portparol policije Kosova Brahim Sadriu tvrdi da su Srbi bili "sumnjivi jer su stalno pratili policijsko obezbeđenje", koje je imao direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju

Policija Kosova tvrdi da je razlog za hapšenje devet osoba u Gračanici bio taj što su oni bili sumnjivi jer su stalno pratili policijsko obezbeđenje koje je imao direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Portparol Policije Kosova Brahim Sadriu rekao je za prištinske medije da su te osobe bile sumnjive za policiju Kosova i da ih je zato privela. On je naveo da je Policija Kosova brinula o bezbednosti Vulina tokom njegove posete naseljima i opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

- Zbog bezbednosti osoba koje Policija Kosova obezbeđuje u ponedeljak u Gračanici, pod opravdanom sumnjom, do policijske stanice privedeno je devet osoba kako bi se izvršilo njihovo legitimisanje i provera. U vezi sa ovim policija je kontaktirala nadležnog tužioca i mi radimo prema ovlašćenju koje smo od njega dobili - tvrdi Sadriu.

Privedeni Srbi premešteni su iz policijske stanice u Gračanici u Prištinu, gde su izvedeni pred tužioca.

Istovremeno, mediji ističu da je Vulin morao da napusti Kosovo jer mu je istekao rok važnosti dozvole koju je dobio od prištinskih vlasti za boravak na Kosovu. Dozvola koju je Vulin dobio od kosovskih vlasti, kako se navodi, važila je do danas u 14 sati.

(M. S. / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA