Preminuo bivši premijer SRJ Zoran Žižić

 
  • 2

Žižić je bio istaknuti funkcioner crnogorske Demokratske partije socijalista, a nakon podele u toj partiji 1997. pristupio je Socijalističkoj narodnoj partiji, koju je napustio 2005. godine

Nekadašnji funkcioner DPS-a i nekadašnji premijer Savezne Republike Jugoslavije Zoran Žižić preminuo je u Kliničkom centru u Podgorici, u 62. godini života.

Žižić je bio istaknuti crnogorski političar i državni funkcioner nekadašnje Savezne Republike Jugoslavije. Bio je funkcioner Demokratske partije socijalista, a nakon podele u toj crnogorskoj vladajućoj partiji 1997. godine pristupa Socijalističkoj narodnoj partiji.

Žižić je bio premijer Savezne Republike Jugoslavije od 4. novembra 2000. do 24. jula 2001. godine, a ostavku je podneo zbog izručenja Slobodana Miloševića Haškom tribunalu.

On je 2005. godine napustio SNP, nakon sukoba sa Predragom Bulatovićem, nakon čega je osnovao Demokratsku stranku jedinstva Crne Gore (DSJ), koja je sada deo opozicionog Demokratskog fronta.

Aktivno je učestvovao u kampanji Bloka za očuvanje zajedničke države Srbije i Crne Gore uoči referenduma 2006. godine.

Saučešće povodom Žižićeve smrti uputio je premijer Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da je "nekadašnji premijer SRJ dao veliki doprinos zajedništvu Srbije i Crne Gore i dobrim odnosima srpskog i crnogorskog naroda".

(M. S. / Tanjug / Foto: Profimedia)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • andrija

    4. januar 2013 | 23:21

    Saucesce porodici.Bio je dobar covek, veliki srbin iz crnogorske kolijevke.Slava mu i hvala!

  • milan jovanovic

    5. januar 2013 | 05:57

    moje najiskrenije saucesce,njgovoj najuzoj porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA