Vlada Budala neće pre proleća u Srbiju?

 
  • 0

Vladimir Milisavljević, zvani Vlada Budala, pripadnik "zemunskog klana", ima rok od tri dana da se žali na odluku španskog suda da bude izručen Srbiji. Ukoliko odluči da ovo svoje pravo iskoristi, Milisavljević bi mogao da pomeri "dolazak kući" za čak nekoliko meseci!

- Rok od tri dana počeo je da teče u sredu. Očekuje se da će podneti prigovor na odluku da bude izručen Srbiji u kojoj ga očekuje kazna od 40 godina zatvora - kaže naš sagovornik iz  Specijalnog suda i objašnjava da Srbija još uvek nije obaveštena o odluci suda u Španiji.

- Ukoliko se dogodi da ne podnese prigovor, on bi već 22. januara mogao da bude izveden pred veće Specijalnog suda u Beogradu, pred kojim mu se sudi zbog sumnje da je s Lukom Bojovićem, Milošem Simovićem i Sretkom Kalinićem učestvovao u nekoliko ubistava - navodi on.

Ipak, ukoliko podnese prigovor sigurno je da do tada neće biti izručen.

- S obzirom na to da je sud u Španiji ranije već doneo odluku o tome da izruči Srbiji Sinišu Petrića, koji je zajedno s Milisavljevićem i Lukom Bojovićem uhapšen u Valensiji, moguće je da dvojica zloglasnih begunaca zajedno, uz najveće mere bezbednosti, budu prebačena u Srbiju - zaključuje on.

Pošto bude izručen srpskom pravosuđu Vladimir Milisavljević ima pravo da traži ponavljanje dva sudska postupka - za ubistvo premijera i za zločine zemunskog klana, jer je osuđen dok je bio u bekstvu.

(Telegraf.rs)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA