DRAMATIČNO: Požar u soliteru u centru Niša, više od 100 stanara evakuisano! (FOTO)

 
  • 0

Vatra je izbila na devetom spratu, u stanu jedne starice, a zbog gustog dima bilo je ugroženo 14 stanara. Na sreću, i oni i svi ostali stanari na vreme su evakuisani, tako da nema povređenih

Veliki požar izbio je u stambenoj zgradi na Trgu 14. oktobar u centru Niša zbog čega je stotinak stanara evakuisano.

Vatru, koja je iz još nepoznatih razloga izbila u jednom stanu na devetom spratu, vatrogasci drže pod kontrolom, ali je zbog gustog dima zgrada ispražnjena.

Na lice mesta izašao je načelnik Uprave za vanredne situacije Žarko Damnjanović.

- Četrnaestoro ljudi, kojima je pretila neposredna opasnost, spaseno je iz požara a evakuisani su i svi ostali jer ih je ugrožavao dim. Reagovali smo na vreme, tako da niko nije povređen, ali gašenje i dalje traje – kazao je za naš portal Damnjanović.

Vlasta Mladenović, jedan od stanara, kaže da je čuo prasak, te da je to bio razlog što je istrčao iz stana.

- Čula se neka lomljava i pucanje pa sam izašao napolje da vidim o čemu se radi. Prepao sam se kada sam video da soliter gori. Odmah sam pozvao vatrogasce ali oni su već bili na putu jer me je neko preduhitrio – priča Mladenović, koji sa svojim komšijama u dvorištu zgrade čeka da vatrogasci završe posao.

Prema prvim informacijama, vatra je izbila u stanu jedne starice koja je bila odsutna kada je došlo do požara. Stanari su zabrinuti za svoje domove, jer iako je požar pod kontrolom, prilikom gašenja poplavljeno je nekoliko stanova, a beton koji je padao sa visine oštetio je i nekoliko vozila koja su se nalazila u dvorištu.

(D. K.)

Video: Srpski spasioci krenuli u pomoć u BiH

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA