Iranski verski vođa Ajatolah Hamnei otvorio nalog na Fejsbuku!

 
  • 0

Njegova stranica već ima 15 hiljada lajkova, a mnogi posetioci su ostavili komentare da izraze podršku ili negodovanje. "Zahvalnost mom vođi" i "Smrt diktatoru" su neki od od njih. Komentari su moderisani, a neki su obrisani

Tviter i Fejsbuk su blokirani u Iranu, ali to nije sprečilo milione Iranaca da nađu način da im pristupe. Sada im se, nenadano, priključio i vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei.

Hamnei, koji ima 73 godine a iranska država ga smatra božijim izaslanikom na Zemlji, već je tvitovao i delio fotografije na Instagramu, a sada se priključio i Fejsbuku.

Vest je objavljena preko njegovog Tviter naloga, za koji se veruje da ga vodi osoblje njegovog kabineta, a stranica je ubrzo dobila više od 15 hiljada lajkova i privukla veliku pažnju u zemlji i inostranstvu.

Nedavno su iranske vlasti ocenile takve internet stranice dekadentnim i primerima takozvanog "mekog rata Zapada" organizovanog od strane "cionista". Ali pošto im je pristupalo sve više ljudi, verovatno su procenili da rizikuju da izgube više nego što bi dobili i da bi Hamneijevo onlajn prisustvo moglo da ohrabri i druge iranske zvaničnike, kojima je to i dalje tabu, da pristupe socijalnim mrežama.

Mnogi posetioci strane su ostavili komentare kako bi izrazili podršku ili negodovanje, a "zahvalnost mom vođi" i "smrt diktatoru" su neki od njih. Komentari su moderisani, a neki su obrisani.

Hamnei nije usamljen među verskim liderima koji se sve više okreću društvenim mrežama kao načinu da se obrate "stadu". Nedavno je, primera radi, rimski papa Benedikt XVI otvorio nalog na Tviteru.

(M. Parezanović / Izvor: Guardian.co.uk)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA