KRAJ NEMAŠTINE: Porodica Balović umesto kuće od blata dobila topli dom!

 
  • 0

Jedina porodica u kopnenoj zoni bezbednosti sa četvoro dece živela je u trošnoj kući, bez kreveta, kupatila i kuhinje, dok otac i glava porodice boluje od tumora na mozgu, a majka od epilepsije

Šestočlana porodica Balović, jedina koja živi u delu kopnene zone bezbednosti na planini Rogozni, ovu zimu dočekuje u toplom i novom domu, a tako će Kristina (5), Sara (9), Veljko (11) i Verica (12) umesto na ponjavama punim memle i blata spavati na krevetima, dok će korito u kom su se kupali zameniti kupatilo.

Balovići imaju dve krave, tri koze, dva praseta, nekoliko kokošaka i dva konja, od toga žive i to je celo njihovo bogatstvo. Čitav život sa četvoro male dece Balovići su proveli u trošnoj brvnari izgrađenoj od slame, blata i dasaka, dok im je jedina pomoć bila povremeni dečiji dodatak.

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe" ove godine imaju čemu da se raduju, dobili su novu kuću od 80 kvadrata. Sakupljeno je 17.620 evra donacija koji su uloženi u izgradnju doma za ovu skromnu porodicu.

Selo Rajetić udaljeno je 20 kilometara od Novog Pazara i nove kuće porodice Balović.

Ogrnut kožuhom, otac i glava porodice Tihomir Balović, iako teško oboleo od tumora na mozgu, sa osmehom na licu dočekuje goste. Njegova supruga Milica se godinama bori sa epilepsijom, a o kući i ostaloj deci najviše brine najstarija ćerka Verica (12) koja živi kod rođaka u Novom Pazaru, jer tamo ide u školu.

Igor Rašula, predsednik organizacije "Srbi za Srbe", kaže da su za težak život porodice Balović saznali sasvim slučajno.

- Otac Gerasim iz manastira Đurđevi stupovi rekao nam je za tu porodicu. Malo smo se raspitali i posetili ih. Prvi put smo im odneli odeću i hranu, ali kada smo videli gde žive, odlučili smo da svu donaciju usmerimo ka izgradnji kuće, jer će samo tako njihov život biti bolji - kaže on.

Elektrodistribucija iz Novog Pazara pomogla je da se u blizini kuće postave nove bandere, a ostalo je još da se uvede voda.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer / Foto: Đ. Bojović)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA