VENČANJE U ZATVORU! Mladoženja o burmi: Nikada nisam video manje lisice u životu

 
  • 0

Osuđenik za ubistvo i njegova izabrnica Biljana G. venčali su se u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu "Nova Skela", pred službenicima ove ustanove i nekoliko najbližih prijatelja

D. G. (27) iz Bačke Palanke, osuđen na 9 godina zatvora zbog ubistva, i njegova izabranica Biljana G. venčali su se iza zatvorskih rešetaka Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu, poznatijeg kao "Nova Skela".

Novopečeni mladenci upoznali su se dok je D. G. bio na slobodi, u vreme kada su trenirali karate kod istog trenera.

- Planirali smo ovo već dugo. Već sam se preselila kod njegovih roditelja, pa zašto onda i da se ne udam, ma gde to bilo - kaže nevesta Biljana, koja je, inače, u skladu s običajima, prva "nagazila" mladoženju: da se zna ko će voditi glavnu reč u kući.

Iako su osećanja D. G. pomešana, on kaže da je odlučan u nameri da "krene život iz početka" kada izađe na slobodu.

- Toliko poznatih ljudi odjednom na istom mestu dugo nisam video! Dobar sam sa rukama, pa će posla za mene uvek biti. Verovatno ćemo u podstanare neko vreme dok ne stanemo na noge i skupimo novac za svoju kuću - kaže dok se igra burmom, i u šali dodaje:

- Nikad nisam video manje lisice u životu...

Mladenci su "sudbonosno da", simbolično, rekli 12. 12. tačno u podne, i to pred matičarkom opštine Palilula Ivanom Matić.

- Bila sam iznenađena kada su mi rekli da idem u zatvor. Slušala sam iskustva kolega koji su i ranije radili ovakva venčanja, ali nije to isto kao kad se vama desi. Ovo je moje prvo venčanje u zatvoru i sigurna sam da ću ga zauvek pamtiti - kaže Matićeva.

Inače, par će moći u potpunosti da uživa u braku tek krajem 2013. kada će se, zahvaljujući zakonu o amnestiji, završiti njegovo izdržavanje kazne.

LJUBAVNA SOBA

Kako su objasnili u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, sklapanja braka u zatvorima odobravaju se svim osuđenicima koji podnesu molbu. Pre zvaničnog zakazivanja ceremonije, osuđenik prvo mora da obavesti upravu zatvora i navede ime budućeg supružnika i kumova, kao i datum venčanja.

Uprava zatim poziva matičara iz nadležne opštine. Nakon venčanja mladenci imaju pravo na tročasovnu bračnu posetu u "ljubavnoj sobi", plus četiri bračne posete godišnje.

Ove godine u srpskim zatvorima obavljena su tri venčanja, a za poslednje tri godine bilo ih je više od 20. U većini slučajeva kaznu su služile mladoženje, mada je bilo i nekoliko nevesta koje su uniformu zamenile venčanicom.

(M. S. / Izvor: Večernje novosti / Foto: Infolink - Goran Sivački)

 

 

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA