NOVI DETALJI: Majka ubice u kući držala arsenal oružja!

Oružje kojim je počinjen masakr pripadalo je Adamovoj majci Nensi, koja je bila registrovana kao vlasnica veće količine oružja, uključujući tu i pištolje i pušku koji su pronađeni kod ubice

  • 0

Nakon stravičnog masakra u osnovnoj školi u gradiću Njutaun u Konektikatu, gde je ubijeno ukupno 27 ljudi, od kojih su 20 bila deca, još se slažu delovi tragične slagalice.

Policija zasad zna da je ubica bio Adam Lanca, 20-godišnji mladić koji je živeo sa svojom majkom. Lancino telo pronađeno je među ubijenima, a veruje se da je presudio sam sebi.

Usprkos prvim izveštajima, prema kojima je Lanca ubio svoju majku u školi, izgleda da je on  svoju majku usmrtio još u kući u kojoj su zajedno živeli, a da je onda krenuo u školu u kojoj je radila, naoružan s dva pištolja i jednom poluautomatskom puškom.

Ubrzo nakon što je stigao, iz škole su se začuli pucnji. Za samo nekoliko minuta, 26 osoba izgubilo je život, uključujući i mladog Adama.

Njegovu majku Nensi  Lancu istražitelji su pronašli mrtvu u njenom domu kasnije tog dana.

Prema izjavi jednog od rođaka,  mladić je definitivno bolovao od neke vrste autizma.

Aleks  Izrael, bivši razredni  Adama Lance, opisao ga je  kao tihog i povučenog.

- Videlo se na njemu da je genije. Bio je jako tih i držao se po strani - rekao je Izrael.

- Bio je dete, nije bio problematičan, nije bio asocijalan, nije ni na koji način davao do znanja da bi mogao eksplodirati  na ovaj način -  rekao je on.

Vozač autobusa koji ga je vozio u školu opisao ga je kao drago dete, vrlo pristojno, kao što je bio i njegov brat.

Policija je juče nakon pucnjave privela Adamovog brata Rajana Lancu (24),  ali nije poznato zašto. Mediji nagađaju da je Adam sa sobom imao Rajanove isprave, i da je policija verovala da je i on upleten u stravični događaj.

Pre tri godine, Adamovi roditelji su se razveli, a Adam i Rajan ostali su da žive sa majkom. Njihov otac Piter Lanca se ponovo oženio i preselio u gradić nedaleko od njihovog.

Nakon razvoda, sud im je naredio da sarađuju u programu za edukaciju roditelja.

Policija i FBI razgovarali su i s Piterom, koji je potpredsednik firme "GE kapital", a prethodno je bio jedan od partnera u firmi "Ernst end jang".  Rajan Lanca krenuo je očevim stopama i već četiri godine radi za "Ernst end jang" kao poreski stručnjak. Policija ga je ispitala i pustila ga ubrzo nakon što je potvrđeno da je celog dana bio na poslu.

Oružje kojim je počinjen masakr pripadalo je Adamovoj majci Nensi, koja je bila registrovana kao vlasnica veće količine oružja, uključujući i pištolje i pušku koji su pronađeni kod Adama.

Stručnjaci FBI još pokušavaju da slože potpunu sliku okolnosti koje su dovele do smrti 27 ljudi.

- Mislim da je kod ovakvih osoba najvažnije da ne puknu i odluče da budu nasilni  - rekla je bivša FBI stručnjak za procenu ličnosti Meri Elen Otul.

- Ovakvi činovi uključuju planiranje,  promišljenost i strategiju  kako bi se plan sastavio, i ono što se možda čini  kao ishitreno ponašanje, to uopšte nije -  rekla je Otulova.

(I. M. / Izvor: Jutarnji list)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA