PALMA ČASTI: Najboljih 200 studenata iz Jagodine u poseti Beču

 
  • 5

Studenti će posetiti nekoliko fakulteta prestižnog Univerziteta u Beču, gde su studirale i najznačajnije ličnosti Srbije i upoznati se sa načinima sticanja znanja za 21. vek

U organizaciji Skupštine Jagodine, 200 studenata ovog grada će od sutra do 18. decembra biti u poseti prestonici Austrije, tokom koje će obići Skupštinu grada Beča i Univerzitet.

Studenti će imati priliku da obiđu palatu Šembrun, jedan od najvažnijih kulturnih spomenika u Austriji, koja je i atraktivna turistička destinacija.

Prema rečima predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića, priliku da obiđu Beč dobili su najbolji redovni studenti, koji studiraju u tom gradu ili u nekim drugim gradovima Srbije.

Kako je najavljeno, studenti će posetiti nekoliko fakulteta prestižnog Univerziteta u Beču, gde su studirale i najznačajnije ličnosti Srbije i upoznati se sa načinom sticanja znanja za 21. vek.

Marković je nedavno rekao da Srbija stvara uslove da mladi ne odlaze u "beli svet", već da ima mesta ovde za sve koji hoće da rade.

Ovo putovanje je, prema njegovim rečima, poklon i stimulacija najboljim studentima Jagodine.

Pred put u nedelju, Marković, koji je i lider Jedinstvene Srbije, održaće konferenciju za novinare na aerodromu "Nikola Tesla".

U delegaciji koju će predvoditi Marković, biće i zvaničnici Kruševca, Leskovca i Uba.

Skupština grada Jagodine već je vodila studente u glavni grade Austrije, od 21. do 23. februara 2010. godine, kada je Beč posetilo 230 studenata.

(I. M. / Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr

    15. decembar 2012 | 11:34

    ipak nesto.... ali nama nikad udovoljit

  • mica

    15. decembar 2012 | 11:22

    koliko ja znam na fakultetu nema popravljanja sa 1 na 5... ali sta ja znam. nesam skolovala

  • smesno

    15. decembar 2012 | 10:50

    Kad se zna da najmanje pola od tih 200 studenata su "najbolji" zbog toga sto njihove tate prete profesorima da ce biti otpusteni ako od keca ne poprave na 5-icu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA