SMS MAFIJA: Pritvor do 30 dana za 13 osumnjičenih, petoro se brani sa slobode

 
  • 0

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da je pritvor osumnjičenima određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da će u toku istrage uticati na svedoke ili ponoviti krivično delo

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 osumnjičenih sa SMS prevare, izjavio je Miljko Radisavljević.

- Oni su osumnjičeni da su putem SMS prevara oštetili više od 160.000 građana za iznos veći od 32 miliona evra - izjavio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

On je naveo da će se petoro osumnjičenih, koji su pre dva dana uhapšeni, braniti sa slobode.

Pritvor je određen Radetu Jovičiću, Radivoju Pušonji, Dušanu Morači, Savi Morači, Ivani Nikolić, Sretenki Morači, Jožici Plevniku, Aleksandri Đerić, Aleksandru Laziću, Zoranu Majdaku, Marku Aćimoviću, Čedomiru Tasovcu i Vladanu Petroviću, rekao je tužilac Radisavljević.

- Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da će u toku istrage uticati na svedoke ili ponoviti krivično delo - rekao je on.

Tužilaštvo će sprovesti istragu protiv 18 osumnjičenih da su organizovanjem lažiranih kvizova i nagradnih igara izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela: prevara, pranje novca i neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Sa slobode se brane Vlado Stefanović, Marko Gajić, Marko Šolajić, Jasna Krsmanović, Branko Kostić.

Sumnja se da su građani sumu od 32 miliona evra platili kroz svoje telefonske račune na ime poziva i poslatih SMS-ova, a da je od toga grupa pribavila imovinsku korist veću od 16 miliona evra, koji su im isplaćeni od telekomunikacionih operatera.

Preostali iznos novca pripao je operaterima na ime regularno pruženih telekomunikacionih usluga.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA