SMRTONOSNA OLOVKA: Otkrivamo oružje severnokorejskih tajnih agenata! (FOTO)

 
  • 2

Prvo osetite kao da se neko očešao od vas, zatim nastupa paraliza i gušenje, a ubrzo potom i smrt! Ovako deluje "smrtonosna olovka", samo jedan deo arsenala pronađenog kod osujećenog severnokorejskog ubice u Seulu

Prvo osećate kao da se neko malo jače očešao o vas, a zatim, vrlo brzo, nastupaju paraliza, gušenje i smrt. Ovako deluje jedno od oružja iz arsenala koji je prošle godine pronađen kod osujećenog severnokorejskog atentatora u južnokorejskoj prestonici Seulu, a koje je ekskluzivno predstavila američka TV mreža Si-En-En.

U pitanju je otrovna igla maskirana u hemijsku olovku marke “Parker” koju je praktično nemoguće identifikovati kao oružje prilikom pretresa. 

Druga olovka iz istog arsenala u sebi ima metke ispunjene otrovom koji prodiru kroz kožu i oslobađaju toksine, dok je treće oružje baterijska lampa koja ispaljuje tri metka. Na prvi pogled deluju bezazleno, ali sva tri su ubojita.

Osoba koja ih je prezentovala, a koja se predstavila kao "istražitelj", naročito je istakla baterijsku lampu kao tip oružja koji dosad nije imala prilike da vidi. Oružje ima tri kanala, u svakom se nalazi po jedan metak, a istražni organi su prilikom testiranja utvrdili da je izrazito precizno.

Nesuđeni atentator, koji je raspolagao prikazanim arsenalom uhapšen je u centru Seula, na putu ka svojoj meti: aktivisti angažovanom u antisevernokorejskim aktivnostima Park Sang-Haku. Od tada on uživa danonoćnu zaštitu južnokorejske policije.

Park je bio šokiran kada su ga suočili sa oružjem koje je trebalo da mu dođe glave, ali ipak je izjavio da neće odustati od slanja propagandnih balona preko granice, što sevenokorejski režim toliko ljuti da je zapretio čak i vojnom odmazdom.

(Telegraf.rs / Izvor: CNN.com)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Чича из Шаумадије

    21. maj 2014 | 13:13

    Одавно је то познато, у нашој околини је била у употреби имитација хемијска оловка кој испаљује један малокалибарски метак... онда се одврне и убаци следећи метак. Цев без олука, за мала растојања,доста непрецизан али довољно убојит. Има пао свету доста подмуклог оружја, почев од бугарског кишобрана и гомиле отровних стрелица... Ипак је најчешћа заштита, мали пиштољ или нож... и биће још дуго.

  • iznogud

    30. novembar 2012 | 22:58

    severnokorejska parkerica,a

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA