PANIKA U ČEŠKOJ: Beli tigar pobegao iz kaveza - napao tri osobe! (FOTO)

 
  • 0

Beli tigar star sedam godina napao je muškarca i dve žene. Muškarac je smešten u bolnicu sa povredama glave, ali nije životno ugrožen, žene su lakše povređene

Retki beli tigar star sedam godina, po imenu Paris, pobegao je iz kaveza i slobodno se šetao skoro jedan sat po češkom zoološkom vrtu Liberec. Nakon što je uspeo da pobegne, napao je troje radnika zoološkog vrta.

Jedan muškarac smešten je u bolnicu sa povredama glave, ali nije životno ugrožen, rekla je portparolka službe za civilnu zaštitu u Liberecu Lenka Markovičova. Još dve žene su lakše povređene i takođe upućene u lokalnu bolnicu, preneo je AP.

Tridesetoro dece i nekoliko odraslih nalazilo se  u zoološkom vrtu u vreme incidenta. Zatraženo im je da odmah odu, rekla je potparolka policije, prenosi AFP.

Portparol zoološkog vrta Ivan Langr rekao je da je tigar uhvaćen, da je sada miran i da više ne predstavlja opasnost za okolinu.

Godine 2009. belu tigricu staru 17 godina u istom zoološkom vrtu ubio je par lavova koji su uspeli da uđu u njen kavez.

Zoološki vrt u Liberecu jedini je u Češkoj koji ima bele tigrove, veoma retku vrstu u prirodi.

(I. D. /Jutarnji.hr /Agencije)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA