Fatmir Ljimaj optužen za korupciju!

 
  • 0

Bivši kosovski ministar i još šest osoba optuženi su za organizovani kriminal i korupciju, a terete se u slučaju Ministarstva za saobraćaj i telekomunikacije

Euleksov specijalni tužilac optužio je bivšeg kosovskog ministra Fatmira Ljimaja i još šest osoba za organizovani kriminal i druga krivična dela u vezi s korupcijom, saopštio je danas Euleks.

Kako se navodi u saopštenju, oni se terete u takozvanom slučaju Ministarstva za saobraćaj i telekomunikacije.

Navodna dela su se dogodila u različitim periodima između 2008. i 2010, kao i u vezi s pranjem novca od 2009. do 2012. godine.

Osumnjičeni Fatmir Ljimaj, Fljorim Ljima, Demir Ljima, Endrit Šalja, Nedžat Krasnići, Fljorim Zuka i Gani Zogaj optuženi su, između ostalog, za manipulaciju tenderskom procedurom, davanje i primanje mita i opstruiranje dokaza u vezi s tri tendera u Ministarstvu zbog sticanja lične i/ili materijalne koristi.

Navodna šteta naneta budžetu Ministarstva je oko dva miliona evra.

Fatmir Ljimaj se tereti i za neprijavljivanje novca za kampanju kada se kandidovao za gradonačelnika Prištine na izborima 2007, kao i za druge krivične prekršaje, navodi se u saopštenju.

Ljimaju je suđeno za ratne zločine pred Haškim tribunalom i Euleksovim sudom u Prištini, ali je oslobođen optužbi.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA