TIJANIĆ ZA TELEGRAF: Para nema, jer kasni novac od pretplate! (FOTO)

 
  • 7

Jedan od četiri sindikata ove medijske kuće stupio u štrajk zbog zakasnelih plata, direktor RTS tvrdi da je problem u tome što novac od naplaćene pretplate nije stigao na vreme

DRAMA! Nakon štrajka, koji je juče održao jedan od četiri reprezentativna sindikata, na Radio televiziji Srbije direktor te kuće Aleksandar Tijanić kaže da je "zastoj" u isplati nastao zbog problema s uplatom od plaćenih pretplata.

U saopštenju Sindikata, koje je potpisao glavni poverenik Dragan Milanović, navodi se da "Nezavisnost" traži isplatu zaostalih zarada i dalju isplatu zarada u utvrđenim rokovima, isplatu nadoknade za troškove dolazaka i odlazaka sa posla i zaključenje Kolektivnog ugovora.

Kako saznajemo, saopštenje koje su preneli neki mediji, a u kome se sindikat "Nezavisnost" poziva da odustane od štrajka upozorenja, završilo je i na zidovima zgrade.

Međutim, Tijanić za Telegraf kaže da je u štrajku samo jedan od četiri reprezentativna sindikata radnika i da plata u Javnom servisu nije kasnila u prethodnih 9 godina.

- Problem kašnjenja plata pojavio se u poslednja dva meseca zbog problema s uplatom od plaćenih pretplata - tvrdi Tijanić.

GDE JE NOVAC ZA PLATE ZAPOSLENIH?

Kada je postalo izvesno da će plate kasniti, među zaposlenima se pojavila priča da novca nema, jer RTS plaća dugove glumcu i reditelju Radošu Bajiću. Navodno, Bajić je na sudu "dobio" Javni servis, pa sav novac koji legne na račun RTS-a, umesto na plate zaposlenih, ide Bajiću.

Međutim, ovu informaciju demantovuju i Tijanić, ali i ćerka Radoša Bajića, Jelena Bajić Jočić.

- To su gluposti! Budžet RTS-a je 70-75 miliona dinara, a naša izdvajanja za seriju "Ravna Gora" su milion dinara, što ne može da napravi problem u plaćanju isplata radnicima - kaže Tijanić i dodaje da plate kasne zbog problema s naplatom pretplate.

Producentkinja Jelena Bajić Jočić tvrdi za Telegraf da su ove informacije potpuno netačne.

- To nema veze s istinom. Radoš nikada nije tužio RTS. U prilog tome ide i činjenica da Javni servis s Radošem upravo radi još jednu seriju, pa sigurno ne bismo sarađivali da je neko nekoga tužio - kaže Bajić Jočić.

(D. Z. - M. S.)

 

 

 

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    15. novembar 2012 | 17:06

    daj otkaz

  • Виде Даничић

    16. novembar 2012 | 09:06

    Тијанићу, "мидија дајректоре" по профилу образовања(другог профила образовања колико ја знам - немаш!), није проблем на медијском јавном сервису у власништву грађана (Боже, каква идиоматска глупост) кашњење претплата, јер их ускоро неће бити! Проблем је у суштини те накараде од јавне установе, у њеној антисрбској усмерености, ниском духовном и културном нивоу, које се не може надоместити плавушицама, макар се оне накнадно пребојадисале у црно. Проблем је у томе, тијанићу, блудни сине косметски, што је тај твој сервис снимио и приказао срамни филм "Сребреничка поља смрти", што никада ниси приказао чешки филм "Отето Косово", што се на твом сервису говори лош Србски језик, претежно употрељава крватска латиница и што се шири дух србског самопорицања...Истекло је време ттрајања и теби и твоме накардно зовомом сервису. јер он не личи ни на опанчарски сервис (свака част, иначе, опанчарима и извињавам им се). Према томе, имам радосну вест, твоји проблеми ће брзо нестати, јер ће нестати и тај твој сервис...

  • dejan

    15. novembar 2012 | 20:47

    Odlazi vec jednom arogantni i nesposobni covece... Necemo da te placamo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA