Novozelanđanin (74) planirao napad na princa Čarlsa!

 
  • 0

Poznati antimonarhista uhapšen je prilikom posete kraljevskog para Novom Zelandu zbog sumnje da je planirao napad. Princ Čarls i njegova supruga Kamila nisu bili u opasnosti nijednog momenta

Jedan Novozelanđanin uhapšen je zbog sumnje da je planirao napad na britanskog princa Čarlsa za vreme posete Novom Zelandu, saopštila je policija te zemlje.

Čarls i njegova supruga Kamila nalaze se u šestodnevnoj poseti Novom Zelandu koji je poslednja stanica na njihovoj turneji po pacifičkim zemljama povodom obeležavanja 60. jubileja kraljice Elizabete II.

Policija je saopštila da je uhapsila "poznatog antimonarhistu" blizu mesta u centru Oklanda gde je princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvela trebalo da se pojave, prenosi AP.

Policija je izjavila da kraljevski par tada još nije stigao i da ni u jednom trenutku nije bio ni u kakvoj opasnosti. 

Policija tvrdi da je uhapšeni 74-godišnji muškarac kod sebe imao "jedan predmet", ali nije htela da precizira koji. On sutra treba da se pojavi pred Okružnim sudom u Oklandu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA