PUCNJAVA NA KOSOVU: Ranjen bivši načelnik SUP-a

 
  • 0

Nepoznata, maskirana osoba na raskrsnici između sela Suvi Lukavac i Srbobran oko 17 časova pucala je na Pantićev automobil Momira Pantića. Bivši načelnik je hospitalizovan i nije u životnoj opasnosti

Predratni načelnik SUP u Istoku Momir Pantić ranjen je kada je nepoznata, maskirana osoba na raskrsnici između sela Suvi Lukavac i Srbobran oko 17 časova pucala na njegov automobil, preneo je RTS.

Pantić je ranjen u ruku i, posle ukazane pomoći u Domu zdravlja u Osojanu, prevezen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici. U bolnici su rekli da je Pantić hospitalizovan i da nije životno ugrožen.

Dežurni ortoped u Zdravstvenom centru dr Aleksadar Božović rekao je Tanjugu da je Pantić zadobio prostrelnu ranu leve nadlaktice i da ima posekotinu na nosu.

"Operisan je i van je životne oopasnosti", kazao je Božović. Regionalni portparol kosovske policije Devat Ibra potvrdio je večeras Tanjugu da je u selu Suvi Lukavac, u opštini Istok, povređena jedna osoba srpske nacionalnosti.

Ibra je rekao da su pripadnici regionalne istražne jedinice kosovske policije obavljaju uviđaj i da je istraga u vezi sa ovim incidentom u toku.

"S obzirom na to da je noć, moguće je da će istraga potrajati do jutra. Ono što mogu da potvrdim jeste da je jedna osoba srpske nacionalnosti povređena danas u Suvom Lukavcu. Preduzeli smo sve istražne radnje u vezi sa incidentom koji se dogodio nešto pre 17 časova", kazao je Ibra.

Kada se incident dogodio, sa Pantićem je u automobilu bio Mihajlo Dubić, koji je Tanjugu rekao da ih je napoznati napadač zaustavio i iz pištolja pucao na Pantića, koji je upravljao automobilom.

Prema rečima Dubića, incident se dogodio u blizini raskrsnice koja vodi za Srbobron i Suvi Lukavac, a napadač je bio u crnom kaputu i sa crnom kapom.

"Čovek je izvadio pištolj i pucao u našem pravcu. Automobil je pogođen sa nekoliko hitaca", kazao je Dubić. Napadač je nakon što je pucao pobegao.

Pantić i Dubić su bili u automobilu novopazarskih registarskih oznaka, a incident je prijavljen kosovskoj policiji.

Pantić je interno raseljen sa Košova i trenutno živi u Kraljevu. Bio je u poseti prijateljima u Metohiji, a ima kuću u selu Istok.

(I. D. / RTS /Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA