PAROH SPC: Nisam prisvojio novac namenjen Crkvi!

 
  • 0

Milenko Popović tvrdi da je 400.000 evra donacije od vernice iz Australije direktno stiglo na njegov račun i da će ih on utrošiti za potrebe crkve

Paroh Eparhije zagrebačko-ljubljanske Srpske pravoslavne crkve (SPC) Milenko Popović negirao je da je prisvojio i uplatio na svoj račun 400.000 evra ili tri miliona kuna donacije koju je Crkvi poverila vernica iz Australije.

- Tačno je da je vernica iz Australije Popoviću lično ostavila novac pod uslovom da ga iskoristi za potrebe Crkve. U skladu sa testamentom, novac je direktno stigao na njegov račun i on ga nikad nije uzimao o čemu su bile obaveštene crkvene vlasti – naveo je Popovićev advokat Anto Nobilo.

On dodaje da nije sporno da Popović želi da utroši novac za potrebe Crkve, a da je spor nastao oko toga ko odlučuje gde će se novac potrošiti.

- Paroh Popović smatra da mora izvršiti poslednju želju iz testamenta i po sopstvenoj savesti utrošiti novac za potrebe Crkve. Njegovi prioriteti su siromašni đaci i studenti, kao i socijalno ugroženi, jer smatra da je i to funkcija crkve - naveo je Nobilo i dodao da crkvene vlasti žele da novac dođe u njihove ruke kako bi ga upotrebile po sopstvenom nahođenju.

Podsetimo, "Jutarnji list" je objavio da je SPC pripremila krivičnu prijavu protiv paroha Milenka Popovića jer je, navodno, poklonjeni novac prošlog leta uplatio na sopstveni račun želeći da ga zadrži za sebe.

(Telegraf.rs)

Video: Službeni glasnik promocija knjiga 1 - RADNO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA