PEDOFILSKI SKANDAL TRESE BRITANIJU: Uhapšena bivša pop zvezda Geri Gliter!

 
  • 0

Glem-rok pevač, koji je bio popularan 70-ih godina, uhapšen je u vezi sa istragom koja se vodi protiv pokojnog voditelja Bi-Bi-Sija Džimija Sevila za seksualno zlostavljanje devojčica

Bivša britanska pop zvezda Geri Gliter uhapšen je danas u vezi sa istragom povodom optužbi da je, sada pokojni, voditelj Bi-Bi-Sija (BBC) Džimi Sevil seksualno zlostavljao devojčice, saopštila je ta medijska kuća.

Policija je saopštila da je čovek star oko 60 godina uhapšen jutros posle sedam časova zbog sumnje da je počinio seksualne prestupe u okviru istrage koja se vodi protiv "Sevila i drugih". U saopštenju nije navedeno ime uhapšenog, a portparol je odbio da komentariše.

Ovo hapšenje će produbiti skandal koji je već naneo štetu ugledu državne medijske kuće i zaostavštini Sevila, bivšeg di-džeja, koji je bio jedna od najvećih voditeljskih zvezda Bi-Bi-Sija, navodi Rojters.

Bi-Bi-Si i Skaj njuz identifikovali su muškarca uhapšenog u njegovoj kući u Londonu kao 68-godišnjeg Glitera, koji je 70-ih bio popularan kao glem-rok pevač. Gliter, čije je pravo ime Pol Gad, bio je u vijetnamskom zatvoru zbog pedofilije.

Optužbe da je Sevil decenijama seksualno zlostavljao devojčice prvi put su se pojavile u emisiji na britanskom TV kanalu ITV, a policija navodi da se od tada prijavilo oko 300 žrtava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja otvoreni informantivni štandovi na više lokacija u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA