Predsednik Ekvadora poručio Šveđanima: Ispitajte Asanža u našoj ambasadi!

 
  • 0

"Ukoliko Stokholm ne želi da pošalje tužioca u London, onda treba da obezbedi Asanžu garanciju da neće biti izručen trećoj zemlji", rekao je predsednik Ekvadora Rafael Korea

Predsednik Ekvadora Rafael Korea predložio je zvaničnom Stokholmu da uputi tužioca u ambasadu Ekvadora u Londonu, gde bi saslušao osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža povodom optužbi za silovanje u Švedskoj.

- Ovaj problem ima jednostavno rešenje. Predlažemo da švedski tužilac dođe da Asanža ispita u ambasadi Ekvadora u Londonu - izjavio je Korea.

Prema njegovim rečima, to je potpuno legalno.

- Presedan za takav potez postoji - rekao je Korea, i dodao da se tako nešto "već dogodilo i u nekim drugim prilikama", prenela je agencija AFP.

- Ukoliko Stokholm ne želi da pošalje tužioca u London, onda treba da obezbedi Asanžu garanciju da neće biti izručen trećoj zemlji (SAD) - rekao je Korea.

Zvanični Kito navodi da Asanž gubi na težini i ima problema s vidom što je potvrdio i sam Asanž 30. septembra, kada je obelodanio da njegovo zdravlje "polako propada u ambasadi".

(D. Z. / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA