OSTVARILA IM SE ŽELJA: Hrvati upoznali Palmu! (FOTO)

 
  • 0

Hrvatskim studentima, koji borave u Srbiji okviru turističke posete Zlatiboru, ispunila se želja da obiđu Jagodinu i upoznaju Dragana Markovića, koji im je tom prilikom demonstrirao borilačke veštine

Jučerašnji tradicionalni prijem građana u Jagodini, koji se realizuje već sedam godina, obeležila je poseta hrvatskih studenata koji su želeli lično da upoznaju prvog čoveka pomoravske prestonice.

Hrvati, koji borave u Srbiji u okviru turističke posete Zlatiboru, izrazili su želju da upoznaju Dragana Markovića Palmu i obiđu Jagodinu.

- Mi u Hrvatskoj puno čitamo o tome šta se dešava u Jagodini i kakvu politiku zastupa Dragan Marković. Jako nam se dopada kakav socijalni program se sporovodi u Jagodini. To je za svaku pohvalu. Jagodinu treba navesti kao primer i moj diplomski rad biće upravo na tu temu o padu nataliteta i šta treba raditi – rekao je jedan od studenata, Ivan Bota.

Na prijemu je bilo 1.500 ljudi, a Marković je pozvao 50 studenata iz Hrvatske da budu gosti Jagodine u avgustu sledeće godine.

- Nema više građana sa zahtevima za rešenje infrastrukturnih problema. Izlazimo u susret zahtevima za dodelu besplatnih mesečnih autobuskih karata za sportiste koji dolaze iz sela u grad na treninge. I u budžetu za narednu godinu planiramo ista sredstva za pomoć građanima koji dolaze na prijem, ali već za 2014. godinu očekujem da se smanje ta sredstva jer će veliki broj nezaposlenih početi da radi - rekao je Marković.

On je dodao da za mesec dana kompanija "Andera konfekcioni" otvara fabriku i zaposliće 500 radnika.

- Takođe, kompanija "Aunde", koja proizvodi sedišta za automobile, sledeće nedelje potpisuje ugovor sa gradom o zapošljavanju 150 radnika. Investitor iz Rusije, koji proizvodi kartonsku ambalažu, potpisuje ugovor koji će omogućiti zapošljavanje 150 radnika. Sigran sam da će još investitora doći iz Italije i to će doprineti smanjenju nezaposlenosti, odnosno broj korisnika socialne pomoći - rekao je Marković.

Na kraju je Marković demonstrirao borilačke veštine za oduševljene hrvatske studente.

(P. S. T.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA