Krivična prijava protiv gradonačelnika Novog Sada

 
  • 0

Agencija za borbu protiv korupcije sumnjiči Igora Pavličića da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio grad i ATP "Vojvodina" za više miliona evra

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i članova Gradskog veća.

Agencija ih sumnjiči  da su zloupotrebili položaj i ovlašćenja i time naneli višemilionsku štetu Novom Sadu, preduzeću ATP "Vojvodina" i Iliji Deviću kupcu i većinskom vlasniku društvenog dela tog preduzeća, kao i manjinskim akcionarima.

Novi Sad je u maju 2006. godine, sklopio ugovor sa "ATP Vojvodina“ kojim se obavezao da će za novoizgrađenu autobusku stanicu obezbediti uslove za rad u međumesnom saobraćaju po međunarodnim standardima. Grad se obavezao i da će nakon dobijanja upotrebne dozvole preusmeriti međumesni saobraćaj na tu stanicu.

Međutim, grad nije regulisao i sproveo prigradske odlaske i dolaske na lokaciju autobuske stanice, čime je načinio štetu od oko četiri miliona evra za prva četiri meseca koliko stanica nije radila.

Danas ta šteta za kupca i preduzeće iznosi preko 100 miliona evra.

(Izvor: Telegraf.rs)

Video: Kako prepoznati da imate posla sa narcisoidnim partnerom i kako se izvući iz začaranog kruga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA